Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie?

Ankieta: 12. Puchar LME - jak zagramy

1. Stare zasady
8 53.3%
2. 11 grup
1 6.7%
3. Grają wszyscy
6 40%
Łącznie oddanych głosów: 15
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą wziąć udział w tej ankiecie
Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 12:56 - 2013/08/07 12:56 # przez nowy
Prezeski i Prezesi!
Na Spotkaniu LM poruszyliśmy temat jak zorganizować Puchar w tym sezonie. Z racji tego, że mamy 21 a nie 15 kolejek - możliwości się powiększyły. Dodatkowo gra nas 45 osób - to też ma znaczenie.

Ważna zmiana: w każdej opcji w grupach gramy mecz i rewanż.
Mamy na to czas oraz to zwiększy szanse jeżeli komuś nie poszło w pierwszych meczach.

Propozycje takowe:

1. Stare zasady
czyli:
- eliminacje wyłonią 32 najlepsze drużyny
- mamy 8 grup po 4 drużyny
- gramy każdy z każdym (mecz i rewanż)
- do drabinki awansuje po 2 najlepsze drużyny
- drabinka od 1/8 do finału (od 1/8 do 1/2 gramy mecz i rewanż)

2. 11 grup, gra 44 zespoły
- modyfikacja polega na tym, że w Pucharze uczestniczy więcej graczy
- eliminacje wyłaniają 44 najlepsze zespołu (1 odpada)
- mamy 11 grup po 4 zespoły
- do drabinki awansują zwycięzcy grup (11) oraz 5 najlepszych drużyn z 2. miejsc

3. Grają wszyscy
- eliminacje tworzą ranking, każdy zagra w Pucharze
- tworzymy 15 grup po 3 drużyny
- do drabinki awansują zwycięzcy grup (15) oraz jeden najlepszy z 2. miejsca

Głosujemy w ankiecie nad wątkiem - to ona będzie podstawą do podjęcia decyzji.
W przypadku równej liczby głosów decydujący głos mają organizatorzy (zapewne Nowy, który będzie spisywał, ale jeżeli ktos chce poprowadzić Puchar do czego zachęcam - ta osoba decyduje)

Głosujemy do zakończenia 4. kolejki LME - do poniedziałku 12 sierpnia włącznie

W tym temacie proszę pisać za i przeciw - dyskutujmy co będzie najlepsze. Może to pomoże podjąć decyzję :)
Ostatnio zmieniany: 2013/08/07 12:56 przez nowy.

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 15:34 - 2013/08/07 17:01 # przez starydobrytom
opcja nr 4

graja wszyscy

1 kolejka - eliminacje

2,3,4,5 k. I RUNDA 15 GRUP PO 3 MECZ I REWANZ ZESPOLY, WYCHODZA ZWYCIEZCY

6,7,8,9 K. i II RUNDA 5 GRUP PO 3 DRUZYNY,MECZ I REWANZ, WYCHODZA ZWYCIEZCY I MAJA DWIE KOLEJKI WOLNEGO

10,11 K. REPASAZE 5 DRUZYN Z DRUGICH MIEJSC GRA Je TWORZAC DODATKOWA TABELE, WYCHODZA 3 NAJLEPSZE I MAMY 8

12,13 K CWIERCFINALY

14,15 POLFINALY

16 FINAL

GLOSUJE NA 4, jesli niedopuszczona opcja do glosowania, to 3
Ostatnio zmieniany: 2013/08/07 17:01 przez starydobrytom.

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 18:07 # przez Rymu
Opcja 1
Wielu graczy porzuca swoje zespoły już na początku i zostawia skład niegrający, więc jak będą grać wszyscy to i takich zespołów w pucharze będzie więcej przez co na pewno w niektórych grupach może się złożyć, że będzie np. 1 grający prezes i "boty" przez co rozgrywka w takiej grupie będzie słaba. Dodatkowo szło mi całkiem nieźle w starym systemie więc po co go zmieniać ;P

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 20:45 # przez nowy
@Starydobrytom: nie, głosujemy tylko na te trzy propozycje.
Twoja jest ciekawa, ale.. trochę skomplikowana. Chyba nie mamy aż takiego zainteresowania mimo wszystko. Dość celnie opisał to Rymu.

Głos oddaję na 1. propozycję. To, że mogą być rewanże w grupach mi bardzo odpowiada. A stare zasady są sprawdzone. Puchar to też jak Liga Mistrzów - trzeba się tu dostać.

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 22:42 # przez Legionista
@Nowy: bez obrazy ale trochę słabe jest to, że sam ustalasz wersje i tylko na nie możemy głosować. Proponuję, aby każdy przedstawił swoją opcję, z której wybierze się te 3-4 i opublikuje do ankiety. I nie tylko o Puchar mi chodzi ale też o wszystkie ewentualne przyszłe zdarzenia.

Legionista

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 22:53 # przez nowy
@L: Te opcje były dyskutowane, jak napisałem, na Spotkaniu. Więc to nie tak, że sam ustalam. Jeżeli pamiętasz to tak ustaliliśmy - przedstawiamy te opcje do głosowania a nie otwieramy dyskusję.
Wiem, że byłeś za opcją bez rewanżów - przez chwilę myślałem nad rozszerzeniem każdej opcji by była także w wersji jednego meczu w grupie.

Ale co za dużo to niezdrowo. Każda kolejna opcja rozmywa sytuację. Uważam, że trzeba to minimalizować - by było sprawniej - także przy głosowaniu.
Oczywiście mogłem rzucić hasło na początku sezonu, by przedstawić opcje i teraz mielibyśmy głosowanie najpopularniejszych - biję się w pierś, ale.. nie miałem do tego głowy. Niestety.

Poza tym - w tej sytuacji muszę to napisać - finalnie to ja zajmuję się pucharem, co wymaga czasu i poświęcenia. Z pucharem jest zawsze to, że trzeba policzyć, sprawdzić, dodać, odjąć, ustawić. Sam wiesz, że nie zawsze jest na to czas. Więc pozwalam sobie na takie decyzje.

Bez obrazy i nie chcę tu za mocno marudzić, ale równie dobrze mogłem od razu podać zasady i nie brać pod uwagę głosowania.

Z góry dzięki wszystkim za zrozumienie.

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/07 22:57 # przez Legionista
@Nowy: spoko, rozumiem i masz do tego prawo. Natomiast bardziej chodzi mi o przyszłość żeby poddać dyskusji wewnętrznej tak ważne kwestie bo owszem, te które przedstawiłeś dla Pucharu były dyskutowane ale tak jak wspomniałeś, ja chciałem bez rewanżu a tu 3 propozycje i żadna nie obejmuje takiego rozwiązania.

Co do najbliższego Pucharu to już czasu nie ma i rozumiem ale proszę o większe pole manewru w przyszłości - tyczy się to wszystkiego (jeżeli takie dyskusje będą konieczne). Mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli ;)

Legionista

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/08 10:21 # przez AS Massud
Hmmm, a mi się podoba posunięcie Nowego. Do tej pory wrzucał propozycje w dziale redaktorskim, nieczęsto zdarzało się by ktoś formułował dodatkowe. Dyskusje były często pozorne, wypodiadało się po kilka osób, a żeby domknąć głosowanie Nowy musiał wysyłać specjalne maile. Teraz mamy trzy ciekawe propozycje poddane pod publiczne głosowanie. Jest duży wybór, wypowie się więcej osób, głosów będzie też więcej czyli idziemy w stronę demokratyzacji, a nie autorytaryzmu Nowego.:-)

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/08 12:22 # przez grzes
rewanże w grupach, rzecz dobra tym bardziej, że jest na tyle kolejek aby to zrobić, na wiosnę będzie 16 kolejek więc zapewne będzie powrót do starych zasad (ale z rewanżami?)

Puchar LME - jak gramy w 21. sezonie? 2013/08/08 20:47 # przez papi
Nr 1 - puchar jest tylko dla wybranych co dodaje mu rangi

Przecież nie każdy gra w LM (oby Legia awansowała, podobno to polski klub)

Czas generowania strony: 0.347 s.
Zasilane przez Forum Kunena