14. kolejka LME (33. Ekstraklasy)
@grzes
A co ma pisać Legionista? Że błędy sędziowskie się zdarzają, nawet w 95 i 98 minucie, nawet na korzyść gospodarza i - co najrzadsze - nawet na korzyść Legii???
Całe szczęście, że to nadal lech rozdaje karty. 4 wygrane gwarantują mu tytuł, a stawiam, że legia z taką grą punkty i tak straci.
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Bęcki w Pucharze to dostałem ja:)
Wilczka na pewno nie kupie. Trzeba być konsekwentnym - to przereklamowany gracz jest:D
Wilczka nie kupię, a przecież "trend is your friend"!
@Grzes - dziękuję, to musiało być trudne - przegrać z kobietą, która nawet nie pamięta gdzie gra Wilczek
ale pamiętam czasy wiele sezonów temu, gdy miałam Wilczka (pewnie nawet jako jedyna lub jedna z niewielu), i on nawet jakąś bramkę raz strzelił i to był mój największy sukces w tamtym sezonie
aczkolwiek mógł to być inny Wilczek
Kobiety to jednak są złośliwe bestie
@Grześ: nie milcze tylko mam trochę ograniczone możliwości czasowe...
@Lojer: Legia ciągnięta za uszy? Może ale chyba nie widziałeś kolejkę wcześniej meczu Lecha z Jagą - dla przypomnienia Kownacki strzelił bramkę z 2-metrowego spalonego którego nie dało się nie zauważyć. W tym momencie Lech objął prowadzenie 1:0 ale na szczęście zagrali swoje i przegrali
Co do karnego dla Legii to ja jestem zdania, że takie "ręce" TRZEBA gwizdać. To było dośrodkowanie a nie strzał więc piłka leciała nieco wolniej a po drugie nie było to z odległości 1-2 metrów tylko nieco dalszej, po trzecie - dlaczego w najlepszych ligach świata obrońca w polu karnym przy interwencji potrafią spleść ręce za plecami aby zminimalizować ryzyko karnego a tu w naszej lidze obrońcy wyglądają jak bramkarze piłki ręcznej a ręce obrońców odstaja sporo od linii ciała...? I po czwarte - dzięki tej interwencji zawodnik i drużyna Jagi odniosła korzyść. Dla mnie te 4 punkty są wystarczające do odgwizdania karnego.
Śmieszą mnie ogólnie w naszej lidze te dywagacje - czy ręka była ułożona naturalnie czy nie - to daje baaaardzo duże pole do dyskusji i podejmowania przeciwnych decyzji... Co do nieodgwizdania karnego dla Jagi - nie wiem czy to dobra decyzja czy nie, na jednych powtórkach wygląda jak faul, na innych jakby w ogóle nie zaczepił.
Legionista
Dołożę jeszcze od siebie. To bardziej Jaga jest krzywdzona przez sędziów niż Legia "ciągnięta za uszy". W tym wypadku i tych okolicznościach rzeczywiście pod to podchodzi, ale nie wiem czy widzieliście to zestawienie:
www.sport.pl/pilka/56,82313,17955692,Jag...ow__Kilkanascie.html
ps. nie wiem czy zauważyliście - jedni mówią "żadnego karnego nie powinno być", ja na pierwszy rzut mówiłem "oba karne powinny być", tylko z tą ręką zacząłem dociekać zamiaru i wychodziło, że nie powinno być (od sierpnia 2014 w przepisach ma to znaczenie - jak czytałem).
Czas generowania strony: 0.117 s.