Woody mi jeszcze napisał, że Akneo jest 20. w generalce a on sam 22!
Takie czasy to pamiętamy tylko w 1. lidze, gdy Lojer z Dżakiem przewodzili.
Rymaniak zrobił różnicę

Także i dla mnie, bo nie pozwala zapomnieć o podium.
Legionista napisał: Hehe ehh ta ekstraklapa...
@Legionista: nie zgodzę się. Mecz był całkiem dobry - rzadko oglądam nawet fragmenty a tym razem miałem okazję od początku do karnego Żubra

Tym lepszy, że Żubrowski fajne zawody rozegrał (oprócz karnego i jednego marnego podania w ofensywie).
Pisałem wcześniej o statach Lechii (1 wygrany na 6 u siebie, bramki 10:11) i Korony (tylko 2 porażki na 6 wyjazdów). Tabela była na korzyść Korony. Lechia to jedna z gorszych defensyw. W typerze postawiłem remis i nie bałem się wstawić Rymaniaka (wybrałbym go zamiast Sadloka zapewne na Twoim i Lojera miejscu

).
Oczywiście rozmiar wyniku zaskakuje, ale jak Lechia daje takie prezenty, to tylko korzystać. Korona pokazała niedawno, że potrafi korzystać z błędów (Zabrze).
Plus widziałem po piłkarzach Lechii stalowców sprzed kilku tygodni - sfrustrowani pozycją w tabeli, ostatnimi wynikami. Gdy nie poszedł początek (Wolski w słupek), stracona bramka, druga - posypało się w głowach (brutalny faul Wolskiego, nerwy, pokrzyki, np. AUgustyn - Kuciak). Tu nie ma drużyny w tej chwili.
--
Swoją drogą 25 oczek na ławce to jeden z "lepszych" wyników w LME. Ponad 20 było, ale czy aż tyle?