Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

LM EURO

LM EURO 2016/06/02 13:31 # przez Legionista
No to juz sprawdzam :)

Legionista

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

LM EURO 2016/06/02 13:57 # przez Legionista
Pierwsze wnioski z FE2016.PL:

1/ bardzo ładna graficznie;
2/ całe MENU bardzo czytelne;
3/ język polski :)
4/ zasady takie jak znamy czyli kolejka obejmuje po 2 mecze w grupie :)
5/ budżet transferowy + ograniczenia do 3 zawodników z jednej kadry;
6/ wszystko co ważne widoczne na głównej stronie, np. punkty i klasyfikacje, mecze w kolejce, czas na zmiany, itp.
7/ co do braku formacji z 2 obrońcami - moim zdaniem plus bo bardziej komplikuje grę :)

Póki co zdecydowanie mój faworyt - do UEFA zniechęciłem się parę sezonów temu więc jak jest lepszy produkt, a w mojej opinii FE2016.PL jest lepsze, to trzeba z niego korzystać :)

Legionista

LM EURO 2016/06/02 14:41 # przez nowy
@Legionista: dziękować wielce! :)

FE2016.pl
Zanim będziemy wybierać, tu od razu podpytuję: są tam opcje by zwiększyć budżet.
1. Czy gramy ze zwiększaniem budżetu?

Jest też opcja zwiększenia limitu transferów bez ujemnych punktów.
2. Czy umożliwiamy korzystanie z tego?

I opcja bonusów (kapitan x3, wicekapitan punktuje także)
3. Czy korzystamy z tych bonusów?

Wszystkie płatne, ale nie o to pytamy a o zasadę naszej rozgrywki.

--
Jutro uruchamiam ankietę. Z opcją także ostatniej, nieodpalonej gry (Fantasy Expert). Chcę dać jej szansę (stoi za nią Kowal, wiadomo; programuje to "mój" człowiek z WL).

Jednocześnie nie dam rady wyklikać draftu. Jeżeli kto może - niech do poniedziałku poklika i da znać czy draft musi być o jednej porze (jakie są jego zasady). BO kluczowe pozostaje czy w ogóle tam próbujemy sił.

LM EURO 2016/06/02 15:01 # przez Legionista
@Nowy:

3x NIE :)

Będę się trzymać stylu rozgrywek WL - czyli bez zwiększania budżetu (sponsorów); również bez zwiększania limitu transferów - o to chodzi aby nie wymieniać całego zespołu przed każdą kolejką. Co do opcji kapitanów to przydałaby się taka możliwość ale jeśli jest płatna to jestem na NIE - to może też bardziej wyrównać rywalizację bo nie da sie odskoczyć jednym zawodnikiem. A skoro nie da sie jednym to wtedy i resztę zawodników trzeba mieć mocnych ;)

OK, to puszczaj jutro ankietę nawet z tą Fantasy Expert ale od razu powiem, że mnie ta gra nie interesuje bo budżet jest mega ważny - w przeciwnym razie im bliżej finału tym składy Prezesów będą się upodabniać. A budżet zawsze to jakoś dzielił i kazał decydować się na jednego z dwóch dobrych zawodników :) i tu nie pomoże nawet osoba Kowala ;)

Legionista

LM EURO 2016/06/02 15:14 - 2016/06/02 15:14 # przez nowy
@L: szybciutkie odpowiedzi :)

dodatkowo, FE2016 to jest "pułapka" w pewnym sensie. Bo:
- kapitana x3 (lub wice punktującego) można mieć co kolejkę,
- co kolejkę można wymienić cały skład zwiększając limit darmowych,
- górny budżet nie ma limitu, można go doładowywać bez końca.
Wszystko oczywiście jeżeli masz kody. No i założenie ligi to też 1 zł ;)

I myślę, że na full opcje nikt z nas nie zgodzi się.
W mojej opinii możemy rozważyć użycie raz w całym Euro kapitana x3 (i/lub wice punktujacego) i raz darmowych transferów (wild card). Co sądzicie?

Przy zwiększaniu budżetu ważne - wartość zawodników nie zmieni się.
Ostatnio zmieniany: 2016/06/02 15:14 przez nowy.

LM EURO 2016/06/02 15:55 # przez Legionista
Ja osobiście mogę zgodzić się na jedno Wild Card ale to wszystko :)

Legionista

LM EURO 2016/06/02 16:38 # przez barni87
opcja potrójny kapitan może być fajna , ale zwiększony budżet NIE, noi na 100% transfery muszą być z minusowymi punktami
@Nowy miałem z Tobą pogadać podczas meczu wczoraj o tym, ale byłem chyba zbyt zasapany :P

LM EURO 2016/06/02 20:13 - 2016/06/02 20:16 # przez Akneo
Pasuje juz zadecydowac...pare dni zostalo a trzeba przeanalizowac co i jak:)
potem jak zostanie pare dni to moze byc problem z otrzymaniem linka aktywacyjnego albo inny problem i polowa nie bedzie miec zespolu;/
Z 2 strony jeden czort gdzie bedziemy grac bo i tak kazdy bedzie miec takie same szanse...
brac uefa i robic zespoly!!
Ostatnio zmieniany: 2016/06/02 20:16 przez Akneo.

LM EURO 2016/06/02 21:14 # przez nowy
@Barni: a to szkoda! Wczoraj prowadziłem lm-euro-propagandę, by Elvis skończył tacierzyński, Picio przypomniał sobie o LM a Mati znalazł czas ;)

@Akneo: spokojnie. Jak pisałem - decyzja poniedziałek/wtorek daje nam 2 dni spokojne i jeden trudny piątek. Mało czasu, ale spójrz na składy (podane dopiero co, uefa bodaj jeszcze nie zaktualizowała). Nie dla wszystkich to jeden czort.

Zbieram spis najważniejszych punktów dla każdej opcji (dzięki L za pomoc!) i do jutra puszczam ankietę.

LM EURO 2016/06/02 21:27 # przez slowik
Ja jestem przeciwko wszystkim dzikim kartom, bonusom i dodatkowemu hajsowi.

Z dwóch powodów:

a) tak jest trudniej. I wtedy gra jest ciekawsza.
b) jak zaczynaliśmy grać, to nie było takich atrakcji i było dobrze. Zasady były proste i niech tak zostanie.

Czas generowania strony: 0.180 s.
Zasilane przez Forum Kunena