mecz nienajlepszy ze strony Stali, Siarka tez nie najlepiej liczą się punkty
w pierwszej połowie Stal powinna strzelić przynajmniej jeszcze jednego gola - Łętocha i Prajs
po przerwie mizeria z golem Kościelnego (po wykartkowaniu w Górze Głaza, Załuckiego, Sulewskiego zagrał w pierwszym składzie)
@ nowy - faul Melona w pierwszej połowie nie przypominał sytuacji Libery w Niepołomicach, gdzie decyzja sędziego była inna - w Mielcu faul Stalowca na bramkarzu, choć z mojej perspektywy wyglądało to na czerwień dla bramkarza i karny dla Stali, ale mogę się mylić
Wyniki pod stal, strata do czuba zmniejszona, za tydzień mecz w Rybniku, potrzebne tam zwycięstwo, ale czy stać nas na awans? Może zaczekać jeszcze sezon, nabyć doświadczenia i wtedy, bo spadek po jednym sezonie mnie osobiście się nie podoba.
Widać sytuację Cholewiaka z 1. połowy, ale też i wroga (nr11), który miał patelnię w 2. połowie.
Fajnie, że w takim meczu bramki strzelają walczaki i wychowankowie Stali - Duda i Kościelny.
Ciekawa też konferencja - wreszcie pytania a nie tylko "to był trudny mecz".
Gąsior (cały mecz nie wychyli się z ławki) ostro o swoich i słusznie o naszych - Stali się chciało i byli zdeterminowani.
@Grześ: w tej sytuacji od razu przypomniały mi się Niepołomice.
Moim zdaniem w jednym i drugim wypadku faulu bramkarza nie było. Walka o piłkę, bramkarz ma przewagę zasięgu rąk, napastnik musi się z tym liczyć i przede wszystkim bramkarz jest pierwszy przy piłce.
Różnica taka, że w Niepołomicach karny i Libera wyleciał z czerwienią (sic!) a w Mielcu faul na bramkarzu...
Na tym wideo widać dokładnie (szkoda, że nie ma takiego wideo z Niepołomic), od 3:30
Ciekawa konferencja. Nie wiedziałem, że Gąsior Siarkę trenuje (przed nim był Rysiek Kuźma Motor Lublin) i trochę dziwny widok, Gąsior i Białek prowadzący przeciwne drużyny. Ciekawe czy już grali przeciw sobie, nie kojarzę.
A i zaskoczony byłem nazwiskami w składzie Siarki - Oziębała na stoperze (!), który był w Widzewie i Górniku jako napastnik i Mariusz Kukiełka.
@grześ - piszesz o meczu z siarką, czy o wcześniejszych klubach tych dwóch?
Co do kukiełki, to byłem zdziwiony, że jeszcze gra. O Oziębale tak zrozumiałem z konferncji, bo Gąsior mówił coś o stoperach i zaraz potem, że Oziębała nie radził sobie z młodym Bożkiem
chodzi mi o ustawienie w meczu ze Stalą, a to, że Oziębała był wiatrakiem dla Bożka to inna sprawa, szkoda tylko, że Bożek robił to trochę chaotycznie i bez pomysłu po minięciu Oziębały, bo mijanki rywala były fajne
w Rybniku 0-0, Stal się znów wykartkowała, obie ekipy kończyły w 10
mam wrażenie, że nikt nie chce awansować, czub remisuje, zostało 4 kolejki
najbliższa środa 19:00 derby ze Stalową Wolą w Mielcu