FKS Stal Mielec I liga 2018/2019
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
dziś w Mielcu długo oczekiwany debiut ... podgrzewanej murawy
z Wartą wygrywamy 2-0, gole obrońców Dobrotki po wolnym Getingera oraz de Amo po zabójczej kontrze i asyście Tomasiewicza. Mecz rozczarował. Stal grała swoje, ale nie poszła za tym ilość sytuacji bramkowych, w zasadzie ich nie było. Do bramki gości wpadło to co tam szło, skuteczność więc 100 %. Warta miała w pierwszej połowie 2,5 setki, raz gracze gości trafili jeden w drugiego, drugi raz pudło z okolic jedenastego metra, a ta połówka to strzał Getingera, który obronił Kiełpin. Na boisku bardzo widoczny był brak pauzującego za kartki Solijca (Gąsior nie poptrafi tak grać z tyłu jak Chorwat) oraz kontuzjowanego Kuświka (Mendi to jednak inna bajka). W środę o 19 gramy z Puszczą (tuż za nami w tabeli). To będzie bardzo trudny mecz, z nimi zawsze gra nam się trudno. A w tabeli ŁKS tylko 4 pkt przed nami, a Raków najpewniej już w Ekstraklasie.
Mecz z Puszczą rzeczywiście trudny, jeśli nie najtrudniejszy w rundzie - za idiotyczną kartkę drugi raz w rundzie pauzuje Spychała , więc Bergier do składu. Pytanie za kogo i kto na prawą obronę? Kuświk nie wiadomo czy wróci, Banaszewski w ogóle na bok odstawiony (na forach zastanawiają się czy nie jest czasem już dogadany z innym klubem). Jedyny pozytyw - tak, napiszę to - to powrót Soljicia.
Zwycięstwo w tej sytuacji dla mnie będzie niespodzianką.
Banaszewski dryfuje w stronę Gancarczyków i Swędrowskiego, którzy w ogóle nie trenują z pierwszym zespołem. I ta sytuacja jest wg mnie porażką sztabu, bo kadrę przez to mamy płyciutką.
Bergier za Mendiego i prawdopodobnie zagrają trójką z tyłu tj. Soljic, de Amo i Dobrotka i w bramce Kiełpin. dalej Nowak, Tomasiewicz, Wroński, Prokić, Getinger oraz Max. Istnieje małe prawdopodobieństwo, że może zagra Mateusz Gancarczyk, ewentualnie Leo - zamiast Maxa.
Pisałem kilka tygodni wcześniej, że zimą czeka nas wietrzenie szatni. Tudzież słyszałem, że prowadzone są rozmowy z zawodnikami ekstraklasy na każdą pozycję z przodu - przynajmniej 4 transfery. Roznosi się, że w Mielcu szykuje się coś fajnego a i z kasą nie jest żle.
@ Lojer - Solijc to absolutnie najlepszy zawodnik Stali jesienią
Ostatnio zmieniany: 2018/11/27 19:42 przez grzes.
@grzes - co d Soljicia pełna zgoda, bezwzględnie najlepszy, tak jak w poprzednim najpierwszy generator błędów.
Tułacz jako trener jeszcze nie przegrał ze Stalą i jest chyba najdłużej pracującym trenerem w jednym klubie na szczeblu centralnym. Ciekawe czy ze sztabem jadą na mecz z Niepołomic czy czekają w Mielcu.

Ptaszki ćwierkają, że w Puszczy trenują tylko stałe fragmenty, reszta to margines.
Wygrywamy z Puszczą 1-0, to 6 zwycięstwo z rzędu i 12 mecz bez porażki. Już tylko 3 punkty straty do 2 miejsca w tabeli. Było zimno, ale chłopaki i ponad 2600 kibiców dało radę. Sam mecz pod dyktando Stali. Puszcza ustawiona bardzo defensywnie. Sporo sytuacji Stali, jednak bez efektu bramkowego. Pomógł nam obrońca gości i po akcji Prokica wpakował piłkę do własnej bramki. Widać było powrót Solica do składu (wg mnie najlepszy na boisku), ale i trochę ciepłych słów o ... Mendim. Zagrał dobrze (wg Elvisa man of the match - tak Elvis był na meczu), wywalczył karnego (strzał Tomasiewicza obronił bramkarz), pare razy fajnie strzelał, umiał się zastawić i kilka razy fajnie rozegrał piłkę. Zastąpił po 20 minutach Kuświka, który zgłosił kontuzję. Mamy te 3 punkty i finał rundy w Niedzielę o 16 z Bytovią o 7 zwycięstwo z rzędu. A dodam jeszcze, że ŁKS gra w Olsztynie a Sandecja w Katowicach. Możemy być nawet na 2 miejscu w tabeli przy korzystnych wynikach.
Ostatnio zmieniany: 2018/11/28 21:59 przez grzes.
No seria jest mega dobra

i pozycja pokazująca, że teraz wrócili do gry o awans
btw. kto był na meczu? W takie zimno to respect
Legionista
Czas generowania strony: 0.219 s.