17. kolejka LME
Trzy kolejki do końca.
Słowika już taki pewny mistrzostwa nie jest. Morwi naciska, Krakus goni, Massud przyspiesza, Grześ łapie formę. Jeno ja opadam z sił
Wydarzeniem kolejki półfinały Pucharu.
Legionista czy Rudyjarek?
Morwi czy Krakus?
Szczególnie ten drugi pojedynek zasługuje na uwagę - obaj Panowie na podium.
Jaki finał typujecie?
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Krakus - Legionista
trzeba gonić liderów
Będzie równo w starciu Morwiego z Krakusem
Morwi: Drągowski -
Kamiński, Dudu,
Celeban - Pawłowski,
Hamalainen,
Iwański, Paixao (k), Stilic (w) - Piątkowski, Brożek
ławka: Steinbors - Sadlok, Colak Kosznik
Transfery
Wilczek -> Iwański
Frączczak -> Celeban
Krakus: Drągowski -
Kosznik, Dudu - Pawłowski,
Wilczek,
Mila, Paixao (k), Stilic (w) - Piątkowski, Brożek,
Colak
ławka: Malarz - Frączczak, Basta, Telichowski
Transfery
Hamalainen -> Pawłowski
Boldem zawodnicy robiący różnicę.
Zatem czwórka robi różnicę.
Obaj tak samo z kapitanem i wice

Morwi stawia na obronę Śląska, ale to Krakus ma Milę. Prezes KUL pozbył się Wilczka a sprowadził Iwańskiego. U Krakusa człowiek w masce został a wymiana nastąpiła w Lechu - co ciekawe Morwi ma obu lechitów.
Jak widzę w czołówce rządzi kapitan Paixao.
U mnie Piątkowski na przełamanie - co jednak niedobrze wróży Legioniście w starciu z Rudymjarkiem, bo kapitana tak samo dobrał

Acz prezes Bidy ponownie nie zmienił składu.
Ostatnio zmieniany: 2014/11/28 18:56 przez nowy.
@Nowy: czytałem Twój post z zaciekawieniem i uśmiechem aż do przedostatniego zdania w którym to wspomniałeś o swoim kapitanie... Miałem nadzieję na awans ale teraz to słabo widzę

A tak poważnie to właśnie zauważyłem, że Prezes Bidy nie zmienił składu - oby to był Jego kardynalny błąd... A kapitan u mnie też dobrany na zasadzie "na przełamanie".
Zrobiłem 2 transfery - jeden to rezerwowy bramkarz (na wypadek gdyby Legia chciała mi psiku zrobić) a drugi to sprzedaż Colaka a kupno Kuświka... Czyli w najlepszym razie transfer wyrzucony w błoto :/
No nic, do boju Blancos!
Na swojego finałowego przeciwnika typuje Morwiego a dlaczego? Nie wiem, tak mi mówi przeczucie
Legionista
No i zgodnie z zapowiedzią - kapitan zagrał placowe... Dzięki Nowy...
Wczoraj Wisła również na 0 z przodu i strach zajrzał w oczy Blancos wyjątkowo głęboko... Ale dzisiaj na razie Korona prowadzi 2:0 z Bełchatowem i to już cieszy bo przeciwnik ma obrońcę z tego zespołu i na kapitanie Maka, który też na razie nic nie gra - oby tak dalej! Dodatkowo za Baranowskiego wejdzie mu Danch a nie Wasiluk (5 pkt) więc niech Korona wygra do zera i Górnik przegrywa do zera a wtedy Blancos w finale Pucharu LME!
Ale na razie duże nerwy...
Legionista
@L: jakie placowe? 4 strzały celne i punkcik a nawet dwa kapitańskie są

W Twoim pojedynku może jak i u mnie Zachara zadecydować na niekorzyść

Chyba generalnie mecz Lech - Górnik zdecyduje. Masz lechitów. To że im nie idzie ostatnio, to taka mała nerwa
Sam ściągnąłem kapitana z Trytki, mojego, jak już pisałem - ulubieńca. Wreszcie walnął. Jak obejrzycie skrót zobaczycie, że to naprawdę świetny napadzior - piłka go znajduje. Gorzej tylko z wykończeniem
W pojedynku Krakus - Morwi
Dla Krakusa zagrało już dwóch na jedynie 5 pkt (Wilczek, Colak). Zostało dwóch: Kosznik, Mila.
Morwiemu jeden Iwański zdobył 4 pkt. Zostali: Kamiński, Celeban, Hamalainen.
Stan na ten moment 18:17 dla Krakusa.
@Nowy: I Ty się zadowalasz 3 pkt u snajpera z opaską kapitana...?!

Dla mnie taki wynik to jakieś nieporozumienie - następnym razem zdzwonimy się tuż przed i ustalimy jakiego dajesz kapitana tak abym i ja tego błędu nie popełnił
Zdecydowanie zdecyduje mecz Lech - Górnik bo u mnie w pomocy dwóch lechitów którzy MUSZĄ coś ustrzelić bo u wroga bramkarz i obrońca z Górnika. Wtedy nawet jedna bramka Zachary dużo nie powinna namieszać. Ale pocieszam się tym, że Zachara jest bardzo nieregularny a ostatnio strzelił aż 2 bramki więc teraz wypada mu zagrać placowe
Co do Trytki - oglądałem mecz Korony, widziałem wiele innych i faktycznie - Trytko to taki trochę nieszablonowy napadzior... albo gra piach jak cały zespół albo odnajduje się pod bramka przeciwnika i wtedy może strzelić 2-3 bramki w meczu.
Legionista
11. minuta meczu i Hamalainen strzela na 1:0!!
Tym samym Blancos coraz bliżej finału Pucharu
Legionista
Pawłowski na 2:0! Teraz to już finał musi być dla Blancos!
EDIT: przy bramce asystę zalicza Fin
Ostatnio zmieniany: 2014/11/30 16:32 przez Legionista.
Legionista
Legionista - Morwi w finale. Morwi też na prowadzeniu w Lidze!
slowik liczy jeszcze na legię (rzeźniczak i sa), co nie może się dobrze skończyć, a u morwiego obrona ze śląska traci gola, będzie ciasno w ostatnich kolejkach
Czas generowania strony: 0.363 s.