Ależ emocje! Czytanie tego wątku było lepsze niż oglądanie skrótów
a teraz chyba wszyscy grali puchary bo strona Wygraj Ligę mocno obciążona była - tak wielu sprawdzało wyniki.
Był czas na skróty. Akcja Leandro rzeczywiście a'la Bale.
Wczoraj był Kiełb (sam się zrugał w wywiadzie), dziś też hitowa akcja. Z dedykacją dla Legionisty:
ekstraklasa.tv/bramki/legia-gornik-l-2-0...oboja-broziem/5f1e0f
A teraz wyniki nieoficjalne
Krakus - Słowik 54:59
Fińska zemsta

i pierwsza z ostatnich 4 rund dla Słowika.
Legionista - Kris 61:56
Legionista już gratulował Krisowi, pisał mi, że przegrał, obiecałem pomścić go w finale a tu mścić będę Krisa

Mimo, że kapitan na plus Krisa (0:4); to Legionista zyskał bramkarzem (4:4), Kapustką vel wchodzący Koj u Krisa (8:7) i, uwaga legionistami: Kucharczyk i Guilherme po 4 punkty (oni mieli dodatkowo czyste konto i 16:7), gdy Janus z Jodłowcem 2 i 3 (16:10). Minus punkt przewagi Krisa z wtorku i jest 5 oczek dla L!
Rymu - Akneo 48:65
Zdecydowanie obrońca trofeum! Rymowi zabrakło czystego konta Legii, Rakelsa i Arajurriego wchodzącego z ławki dla Akneo.
Nowy - Grześ 60:54
A jednak! Stało się! To możliwe!

Bramka Pawłowskiego dała mi 6 punktów (+1 za ofensywną grę), bez niej byłby remis (na moją korzyść o 3 godziny!).
Robotę zrobił Rakels i niegrający Hamalainen.
Wygląda na to, że mamy półfinały:
Legionista - Słowik
Akneo - Nowy
Gratulacje wygranym! Szacun dla przegranych za walkę. Brawa za emocje! Dawno nie było takich
Dzięki Grześ za dwudniowe napięcie - dziś w nerwowym oczekiwaniu "jaki tam wynik; jak Rakels!" gdy musiałem być w drodze