Patrzyłem wczoraj momentami na Lech - Śląsk. Goście imponowali - na pewno w porównaniu z tym, co grali wcześniej. Morioka nie tylko błysnął kilkoma zagraniami (jak wcześniej), ale wreszcie robił robotę jakiej od niego oczekiwano. Ja oczekiwałem, ale i moja cierpliwość się skończyła (jak i wielu Prezesów, o czym niżej)
O Rumaku, który zrobił robotę w Śląsku pisze Zachodny
zachodnydotablicy.blox.pl/2016/04/Slask-wrocil-do-myslenia.html
Kilka ciekawostek z piątku i z okna transferowego z Wygraj Ligę
Z piątku:
- drugi najczęściej kupowany przed kolejką był Jevtić. Mimo starań, dla Prezesów ugrał tylko placowe 2 punkty. U nas chyba też często sprowadzany. @Woody: pozdrawiam

- wśród najczęściej kupowanych także Bille Nielsen. Także plac. @Rymu: masz na kogo zwalić

- z kolei Morioka wreszcie zagrał tak, jak go przedstawiano przed rundą. 9 punktów wpadło jednak tylko dla 5% Drużyn. Cierpliwość Prezesów już dawno się skończyła. Popularność Japończyka kolejny raz spadła (rundę zaczynał z 18%). 39 Drużyn miało Go na kapitanie.
- Mateusz Abramowicz w bramce Śląska zaliczył 7 punktów. Jest w składzie 12% Drużyn. Bramkarz jest wart 0,6 mln. Pewnie nie uwierzycie, ale myślałem o tym transferze. Jeno wyjazd do Poznania...
- czyste konto Śląska ucieszyło 10% Drużyn, dla których punktuje Lasza Dwali. @Lord Kamol: !
Z okna transferowego:
- powrót zalicza Nikolić. Jego popularność wzrosła do 65% a wartość +0,1.
- wraca zaufanie do napastnika Legii. Opaskę kapitana powierzyło mu 43,8% Drużyn (poprzednio 32%, wcześniej 39%). U nas też króluje, jak patrzyłem na top20
- drugi najczęściej wybierany kapitanem jest Airam Cabrera. 5,3% Drużyn z Jego opaską (poprzednio 8%)
- trzecim jest Jendrisek z Cracovii (3,7%)
- zaufanie stracił Flavio Paixao. Był jednym z najczęściej sprzedawanych piłkarzy (wartość -0,3, popularność z 39 do 35%). Najmocniej widać to przy opasce. Poprzednio 14% Drużyn ustawiło kapitana Paixao. W tej kolejce już tylko 2,7%.
- najczęściej kupowanym piłkarzem był Rafał Wolski. Wielka niewiadoma początku rundy a teraz jego wartość wynosi już 2,6 przy 2,0 początkowej. A mówiłem!