Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy)

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/22 22:35 # przez Kris
@Słowik warszawskie derby to wysoki poziom:) Obaj pojechaliśmy legią ładnie do przodu. Ty ładniej :) po pierwszym dniu 45-45 i masz przewagę 1 zawodnika. No cóż trzeba liczyć na Cabrerę i Mraza. Cabrere ma Akeo na kpt to coś pewnie strzeli :)

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 09:10 # przez papi
@Kris: niestety muszę Cię zmartwić Cabrere nic nie strzeli ale za to Wolski z dwie strzeli

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 09:22 # przez Kris
@Papi nie ma sprawy. Cabrera ie musi. Wolski niech strzeli więcej niż Vasiliev i Małecki razem wzięci :P

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 09:41 - 2016/04/23 09:44 # przez nowy
Akneo2 po 1. dniu mocno: 32 punkty. Transfer Malarza na plus.
U mnie 18 i przewaga 2 zawodników.

Jeżeli Akneo ustawia Cabrerę na kapitanie, może coś ukłuć.

Co do bramki Nikolica, czekam na analizę od Ekstrastats. Na moje oko wątpliwość jest, ale jednak trąca ją. Argumentu, że Niko sam przyznaje, że dotknął - nie ma co przytaczać? ;)
W każdym razie wątpię by ESA zmieniła to.

@Wolski: też stawiam, że zagra; ale jednak niepewność nie pozwoliła mi go zostawić w składzie. Legionista też dobrze mi to tłumaczył, Wisła nie ma spiny, więc nie ma co ryzykować. A jeżeli wejdzie na 20 minut i nic nie ukłuje, to były zły ruch. Plus -0,3 na wartość u niego.
Ostatnio zmieniany: 2016/04/23 09:44 przez nowy.

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 11:27 # przez Legionista
@Kris: Pięknie to Polacek wymyślił :D Też go mam w składzie. Ale równie dobrze mógł wylecieć z czerwona kartką i byłoby po zawodach :)

U mnie niestety Cetnarski robiący różnicę zagrał plac... Janoszka lepiej bo +4 i Polace +6 czyli 12 pkt przewagi i Sadlok VS Miśkiewicz, Wawrzyniak, Vassijlec i Jevtić

Legionista

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 13:54 # przez Akneo
U mnie kapitam oraz lawka dla pawlowskiego to byl rzut moneta:)
kapitan - miedzy carbera a nikoliciem
i lawka miedzy boguskim a pawlowskim
orzel to byl nikolic i pawlowski a reszka to cabrera i boguski
2 razy wypadla reszka
chcialem rzucac jak karol krawczyk w miodowych latach (jak ktos ogladal to wie o co kaman) ale robilem to uczciwie:)

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 14:33 # przez nowy
@Akneo: zawsze musi być jakiś sposób ;) Ostatnio sam szukam wsparcia czy może potwierdzenia moich decyzji - wiadomo, pewny w takim sezonie czuć się nie mogę, morale jest niskie ;)
W poprzedniej kolejce sięgałem po kobiecą intuicję (kapitan Paixao, Wolski lub Nikolić), w tej rozważałem kolejkę z Ekspertem Jedynym Takim w LM ;) To od niego wyszedł Sadlok, bo szukałem defensywy (Cotra, ktoś z Korony, Wisła) i pewność sprzedaży Wolskiego.
Poza tym zawsze można zrzucić na monetę albo na innych ;-)

--
Wczoraj patrzyłem na Legia - Cracovia. Nie jakoś namiętnie, ale na tyle by widzieć, że Pasy nie istniały a Legia robiła co chciała. Choć raczej wynikało to z otwartości Cracovii i ryzyka Zielińskiego (Kapustka w miejscu Dąbrowskiego na defensywie). Oczywiście mogło być różnie, bo Malarz wybronił pięknie Cetnara przy 1:0.

Jednak lepsze było dla mnie to co po meczu. Wypowiadał się Zieliński. Bez owijania w stylu "mecz się nie ułożył" (tu fajny zbiór www.facebook.com/ligabedzieciekawsza/videos/494568707399597/ ), otwarcie przyznał, że ma "za krótką kołdrę" nawiązując do kadry, że o mistrzu nie myśli, puchary to mogą być za wysokie progi, ale walczą. Ciągnęli go oczywiście dziennikarze za język. Spoko rozmowa.
Jednocześnie była też 2-minutowa rozmowa z Czerczesowem fajnego dziennikarza Żelka Żelinskiego. Szanuję trenera, robi robotę w Legii. Ale w tej rozmowie zachował się jak burak z Rosji. Wcześniej czytałem, że "zagina dziennikarzy", "nokautuje pismaków", ale teraz widziałem o co chodzi. Nie będę opisywał, ale kontrast przy Zielińskim był.
Na netach afera się trochę zrobiła. Boniek pisze o nokaucie, inni mówią o słabym zachowaniu Czerczesowa. Sam Żelek poczuł się w obowiązku by to opisać. Komu się chce footbar.org/post/glowne/2957,historia-pe...-czyli-excuse-me-sir

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 14:47 # przez Akneo
Nowy
Wina monety to raczej nie jak sie nie uda to pewnie moja bo zle rzucilem...a tak powaznie to korona gra 4 obroncow + 3 def pomocnikow + phylipczuk + pawlowski i cabrera...wiec mega defensywny sklad...teraz sie zastanawiam czy wybo carbery byl dobry...

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 16:58 - 2016/04/23 16:59 # przez Kris
@Akneo dobry dobry wybór :)
Ostatnio zmieniany: 2016/04/23 16:59 przez Kris.

12. kolejka LME (33. Ekstraklasy) 2016/04/23 17:15 # przez Akneo
i karnego nie strzelil;/

Czas generowania strony: 0.240 s.
Zasilane przez Forum Kunena