[GŁOSUJ] Czy gramy z dziką kartą w 35. sezonie LME?
Ankieta: Czy gramy z dziką kartą w 35. sezonie LME?
|
Tak |
|
9 |
56.3%
|
|
Nie |
|
7 |
43.8%
|
|
Łącznie oddanych głosów: 16 |
|
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą wziąć udział w tej ankiecie
|
Szanowni,
tak, jak poprzednio, tak i w startującej właśnie edycji,
Fantasy Ekstraklasa ponownie pozwala na dziką kartę, czyli nieograniczone transfery w jednym oknie transferowym jeden raz w całym sezonie, ale po wykupieniu opcji Premium.
Więcej informacji o tej opcji
w artykule na stronie FE
W punkcie 1. o dzikiej, ale cały artykuł o wersji premium.
Koszt premium na jesień to 10 zł, na cały sezon (dwie edycje): 15 zł.
Na tej stronie więcej o cenach premium
W poprzednim sezonie
wspólnie ankietą zdecydowaliśmy
, że nie używamy dzikiej.
Teraz również ogłaszam głosowanie w całej LM:
Czy używamy dzikiej karty w 35. sezonie LME?
U góry jest ankieta, proszę o głosy.
Na głosy czekam do czwartku (27/08) do godz.20, czyli do wieczora ostatniego dnia przed 2. kolejką.
W przypadku równej liczby głosów - zwycięży opcja "bez dzikiej", bo tak ostatnio graliśmy.
Ankieta jest anonimowa (tzn. nie widać kto jaki głos oddał). Dyskusja mile widziana, zapraszam.
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Napiszę otwarcie, żw zaglosowalem za.
Dlaczego?
- takie sa zasady fantasy ( rownie dobrze mozemy liczyc punkty po staremu z ery pilkarzykow)
- wydluzy to zabawe prezesom, ktorzy po pierwszych kolejkach nie trafiaja ze skladem
- to kolejny element do strategii rozgrywki
Amen.
A ja głosowałem na "nie" mimo, że mam wykupione premium. Uważam, że jeśli wszyscy nie będą mieć wykupionego premium to rywalizacja będzie wypaczona, osoby z premium mają przewagę - niemałą. "Płać,aby wygrać" mi się nie podoba.
Z jednej strony masz rację co do zasady płatności masz rację i karta powinna być darmowa, płatne staty itd.
Z drugiej strony tego typu gry mają zawsze problem z finansowaniem ( piłkarzyki itd.) więc też warto dołożyć cegiełkę dla twórców więc szacun za zakup .
Dziękuję za głosowanie i dyskusję
15 głosów. Głosami 8:7 decydujemy:
możemy grać z dziką kartą.
Zatem zmiana do poprzednich edycji.
Ode mnie: też głosowałem na "tak". Zgadzam się tu z Woodym. Byłem w "tym biznesie" i niestety nie ma on w PL takiego zaplecza finansowego jak w FPL czy FUCL. Rozumiem argumenty, że taka gra winna być za darmo, też nie podoba mi się, że płatna wersja daje dodatkową możliwość (dlatego w Wygraj Ligę tworzyłem rankingi "bez piłek", czyli bez płatnych opcji). Jednak taką mamy rzeczywistość. A koszt na edycję (10 lub 7,5 zł) nie jest też wysoki.
Z praktycznego punktu widzenia, administratora LM - to dobre rozwiązanie. Nie muszę pilnować i zawsze obawiałem się momentu, gdybym musiał kogoś usunąć z ligi.
No to gramy dalej!
Czas generowania strony: 0.097 s.