Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/05 18:08 # przez Legionista
Co tu się działo?!?!?!

Patrze na Livescore i widze zwycięstwo 3:2 po horrorze! Poproszę o opis :)

Legionista

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/05 19:27 # przez grzes
tak jest zwycięstwo 3-2 po słabym meczu Stali, ale piorunującym ostatnim kwadransie, niech żałują ci, którzy wyszli po drugim golu dla rywali, ale po kolei - Mecz od początku pod dyktando Stali, ale bez efektów, niby były sytuacje po akcjach prawym skrzydłem Sobczaka, ale ostatnie podanie zawodziło/Stalowcy źle ustawiali się w polu karnym rywala. Przypominało to nieco sytuację z poprzednich meczy Stali, ale to Stal grała jak Miedź i nieco jak Sosnowiec - wg założenia kiedyś strzelimy gola i wygramy na stojąco. Wtedy nastąpiło coś czego mało kto się spodziewał, po wolnym rywala piłka wpada w pole karne Stali, nasi wybijają a ta wraca rywal przyjmuje i natychmiast strzela 0-1, błąd naszych, którzy nie wyszli w głąb boiska. Po stracie gola dalej gra się nie zmienia Stal ma piłkę a rywal w defensywie i nic z tego nie wynika. Po przerwie oczekiwania na trybunach tylko idą w jednym kierunku atak i atak Stali, tak się dzieje, ale nie ma żadnych efektów w postaci strzału na bramkę czy też dobrych akcji. To Tychy mają sytuacje, ale Kozioł broni strzał Świerczoka (bardzo brutalna gra tego gościa). Tychy grają od początku drugiej połowy na czas, bramkarz dostaje żółtko i stwarza sobie kolejną sytuację. Stal oddaje pierwszy celny strzał po ponad godzinie gry, Żubrowski prosto w bramkarza rywali. Na kwadrans do końca goście wychodzą z kontrą ich kapitan dostaje piłkę przed Koziołem, strzela lobem, a nasz bramkarz siatkarską wystawą podbija piłkę i ta wpada do bramki 0-2, kibice wychodzę, na trybunach gwizdy. I się zaczyna kwadrans agresji i gry Stali. Chwilę po golu dla gości Getinger strzela prawą nogą i gol 1-2, pojawia się szansa na remis, ale trzeba grać. Nasi zaczynają strzelać - Buczek, zablokowany Radulij na 12 metrze a goście symulują i ewidentnie grają na czas. Zalepa po rożnym świetnie strzela, ale bramkarz rywali to broni. Pięć minut do końca piła po rykoszecie dolatuje do Cholewiaka, ten przyjmuje na lewą nogę i bomba mamy remis. Goście dalej swoje, amy swoje. Wrzutka w pole karne, piłka z dziwną rotacją odpija się od murawy, lobuje wychodzącego bramkarza gości a ten końcem palców kieruje ją na róg, było gorąco. Rywal gra brutalnie, ale bez reakcji sędziego, po jednym z fauli gości wolny dla Stali. Sulewski ustawia piłkę, centruje i Zalepa pakuje piłkę do siatki 3-2, na trybunach szał, szał, szał. Z nieba do piekła (ta sytuacja do złudzenia przypominała mecz Stali z Błękitnymi Stargard 3-2 dla Stali po pamiętnych błędach Libery i ostatnim golu Zalepy po centrze Sulewskiego). To jeszcze nie koniec, śedzia nie panuje nad wydarzeniami boiskowymi, goście wpadają w pole karne, ogromne zamieszanie, nieco bilarda, ale piłka wybita do Buczka, a ten daje się faulować. Wolny, nie koniec, mamy to, kolejne zwycięstwo na które się nie zanosiło. W Stali na wyróżnienie zasłużyli Cholewiak i Getinger. Goście grali brutalnie, a sędzia - bardzo słaby - nie reagował na to, powinni kończyć mecz w 9, czerwień powinni dostać Świerczok i Mańka (ten staranował Cholewiaka skacząc mu na plecy). Po 4 meczach u siebie (9 pkt) mamy teraz dwa wyjazdy do Siedlec (niedziela) oraz do Nowego Sącza, a kończymy w ostatni weekend listopada meczem z Zabrzem u siebie - może być TV.

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/05 20:57 # przez Legionista
Czytałem na sport.pl że sędzia pozostawił wiele do życzenia... Najważniejsze są 3 pkt :) To najlepiej dodaje pewności siebie a takie powroty z 0:2 na 3:2 (w stylu Legii :) ) to jest coś! To też powoduje, że rywale zaczną podchodzić z dużym respektem do nas.

Legionista

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/05 21:03 # przez grzes
te Puławy, gdyby wtedy był odwrotny wynik 23 pkt i 7 miejsce, jeszcze coś ugrać w tych pozostałych trzech meczach i będzie fajno

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/05 21:15 - 2016/11/05 21:16 # przez grzes

Ostatnio zmieniany: 2016/11/05 21:16 przez grzes.

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/06 09:14 # przez Rymu
Aż mi się przypomniał pierwszy mecz Cracovii na jakim byłem. Tam do 85min było 0-2, a skończyło się 3-2. Trenerem Pasów był zaś... Szatałow.

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/06 10:33 # przez Legionista
@Rymu: też byłem na tym meczu razem z Nowym! :) i to w loży prasowej o ile pamiętam a po meczu na konferencji prasowej :)

@Nowy: pamiętasz? :)

Legionista

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/06 12:24 # przez nowy
WHOA! Co tam się musiało dziać. @Grześ: dzięki za ten szczegółowy opis i relację z meczu (nawet lajfów nie miałem, to moje cenne jedyne źródło - po 3:2 przebiłem krzykiem każdy z toastów na spotkaniu rodzinnym ;)

Jak nic przypominają się Błękitni i wspomniany mecz Cracovii. Wtedy, w Krakowie po 0:2 tak wiele osób wyszło a tu taki zwrot. Doskonale pamiętam tamten mecz, z Legionistą na akredytacji i jeszcze konferencja prasowa z Szatałowem :) @L: :D @Rymu: ale trafiłeś! Ten, obok meczu z Legią (3:3) to najlepsze mecze Pasów na jakich byliśmy.

Getek prawą nogę musiał mocno podciągnąć w ostatnim czasie. Zalepa.. jak ja czekałem na tego gola. Od początku sezonu dochodził do sytuacji, ale bił niecelnie. Wreszcie!
Jak dobrze, że Cholewiak trafił. Nie mogę się do niego przekonać, ale za walkę i szybkość szacun.

Czekam na skrót. W zasadzie to doczekać się nie mogę.

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/07 10:19 # przez Noir
Potwierdzam,mecz z Zabrzem w Polsat Sport. Tylko nie ma jeszcze decyzji czy w sobotę czy w niedzielę.

FKS Stal Mielec I liga 2016/2017 2016/11/08 08:36 - 2016/11/08 08:43 # przez lojer
Jest i skrót z polsatu, drugi gol na konto Kozioła, pierwszy trochę na konto Żubrowskiego, który został po wolnym
www.polsatsport.pl/wiadomosc/2016-11-07/...y-skrot-meczu-wideo/

O Tychach - Świerczok wreszcie ma trenera, który będzie go utwierdzał w przekonaniu, że jest świetny ;)
Ostatnio zmieniany: 2016/11/08 08:43 przez lojer.

Czas generowania strony: 0.556 s.
Zasilane przez Forum Kunena