Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Damian Bożek – rozpocznie przygotowania ze Stalą Rzeszów
Grzegorz Fonfara – rozwiązał kontrakt za porozumieniem stron i poszukuje nowego klubu
Sebastian Łętocha – w naszych rezerwach i poszukuje nowego klubu
Tomasz Prejs – rozpocznie przygotowania z Kotwicą Kołobrzeg
Jose Caetano da Silva – w trakcie rozwiązywania kontraktu za porozumieniem stron
Sebastian Szczepański – rozpocznie przygotowania z Puszczą Niepołomice
Omar Tall – w trakcie rozwiązywania kontraktu za porozumieniem stron
a wiadomość to dla nas jak wyrwanie dwóch przednich jedynek u przystojnego mężczyzny. Gratuluję Kubie, że idzie do ekstraklasy, bo tam jest jego miejsce i jestem przekonany, że sobie poradzi. Natomiast dla nas to strzał w kolano. Już wiem, że bardzo trudno będzie go zastąpić
Rzadko kiedy tak porusza mnie transfer piłkarza... zatem spisuję.
Jakub Żubrowski opuszcza Stal Mielec i przenosi się do Korony Kielce. Ogromna strata dla Mielca... ale też krok naprzód dla p.Jakuba.
Dla mnie "Żuber" to symbol drogi Stali Mielec od III ligi do obecnego poziomu. Pamiętam gdy przychodził do Mielca i mam takie samozadowolenie, że od początku widziałem w nim Piłkarza. Cieszę się, że mogłem oglądać Jego postępy na żywo.
Kilka miesięcy temu pisałem:
"Jakuba Żubrowskiego, którego jestem fanem od czasów III ligi, gdy pojawił się w Mielcu - określam mianem mieleckiego Krychowiaka. Czy na wyrost? Trzeba zobaczyć jego grę w całym meczu. Nie tylko umiejętność przewidywania, przechwyty, ale także łatwość z jaką rozgrywa piłkę czy gra na skróconym polu pod presją."
barteknowak.blox.pl/2016/05/FKS-Stal-Mie...-po-dawny-blask.html
O Jego znaczeniu dla Drużyny nie tylko na boisku a także poza nim świadczy materiał przygotowany przez Klub.
Kuba, dziękujemy i powodzenia!