FKS Stal Mielec Ekstraklasa 2020/21
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
@Barni, ale wiesz, że to chodzi o piłkarzy ręcznych
to był inny mecz niż poprzedni, teraz w sobotę PP z Piastem, a 7/11 u nas mecz z Wartą, który po prostu trzeba wygrać
Tomczyk to dla mnie, sam nie wiem co - miał w dotychczasowych meczach trzy setki (z Płockiem, Podbeskidziem i wczoraj) jak można to tak pięknie spierniczyć, w najtrudniejszej pozycji gola strzelił z Cracovią, a w innych …., straciliśmy w ten sposób 3 pkt., wczoraj tego nie liczę bo akcję skończył Domański
I po pucharze, mecz przełożony wiadomo z jakiego powodu, tym razem w Gliwicach. Ten sezon będzie koszmarny.
Gramy z Wartą.
Nasze typy
11x zwycięstwo Stali
2x remis
1x wygrana Warty
Czy Stal zdobędzie 2 bramki?
Tak: 7
Nie: 6
Czy Stal straci choć 1 bramkę?
Tak: 6
Nie: 7
Do jucha tego się nie da ogladac. Co sie z nimi dzieje. Grają jak przypadkowi goscie, a obrona z Kościelnyn na czele to.jakaś maniana. Trener to chyba 0 charyzmy. Juz kolejny mecz i koles na środku pola karnego niekryty, dobrze, że się pogubił. Transfery totalna klapa - zbiót gosći których nikt nie chciał.
Jesteśmy na dnie, dni Skrzypczaka policzone i tyle w tym temacie.
noi zajebiście,,,jimenez z janzą brak w składzie czyli pewnie z covidem ... pojebane to !
Po Rakowie chciałem napisać - jakże inaczej ogląda się taką porażkę (mając w pamięci 0:6). Była walka, była gra. Była nawet szansa na punkty. Co w tym sezonie na pewno będzie trudne i nie powinniśmy się dziwić. Widziałem pozytyw z wejścia Wróbla, w którym w Bełchatowie widziałem kandydata na tego upragnionego napastnika. Mimo porażki fajny prognostyk po 0:6 a przed Wartą, jakże ważnym meczem.
No i nadszedł mecz z Wartą. Nie ma Żyro i Andrzeja a obawiałem się, że zaraza więcej składu nam wyeliminuje. Rozumiem zatem dlaczego nie chcieliśmy przekładać meczu.
Myślałem, to będzie mecz walki; to będzie mecz, w którym łatwiej będzie pokazać myśl szkoleniowca; w którym zmierzymy się z równym a nie mocniejszym rywalem. I.... i...
I znowu chcę napisać: jakże inaczej ogląda się taką porażkę. Gdzie nasze akcje, gdzie zaskoczenie rywala, gdzie nasza gra?
Mieliśmy sytuacje. Matras, Mak, Wróbel, Forsell, Tomasiewicz. Mieliśmy super interwencję Strączka. Mieliśmy przewagę posiadania. I chyba tyle z mieliśmy. Bo najbardziej boli brak gry, którą znamy. Chyba tylko akcja ze strzałem Wróbla w poprzeczkę była akcją, którą znamy. Szybka wymiana podań, stworzenie miejsca i strzał.
Trener Skrzypczak. Irytuje to "dobrze" powtarzane często, szczególnie po Marcu, który nie owijał. Przypominają się PRowe wypowiedzi trenera Skowronka i Smółki. I naprawdę wygląda, że nie ma myśli szkoleniowca by wykorzystać potencjał chłopaków. Albo ta myśl.. słabnie? Wisła Płock, Cracovia, Podbeskidzie. Stracone punkty, ale gra; czasem tylko momentami, ale jednak nasza gra. Piast, gdzie z grą przyszła wygrana. A z Wartą?
Za Smółki, Skowronka i Marca też były porażki. Ale wtedy miałem to poczucie, które i tu spisywałem - spokojnie, przyjdą punkty, wyniki. Wczoraj, po meczach w Płocku, Krakowie, Bielsku i Bełchatowie, nawet mimo wpadki z Wisłą - tak sądziłem. Dziś, po meczu z Wartą nie potrafię tego napisać. Obym się mylił i oby to był tylko efekt tego meczu.
Jakże inaczej ogląda się taką porażkę...
Ostatnio zmieniany: 2020/11/07 21:43 przez nowy.
@Nowy, w pięknych słowach opisałeś moje wkurzenie delikatnie mówiąc.
PP Stal Mielec - Piast Gliwice / środa, 2 grudnia
Czas generowania strony: 0.139 s.