Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

Faza pucharowa Ligi Mistrzów`

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/02 23:06 - 2018/05/02 23:08 # przez nowy
@Picio: do usług :)

@Golden: to prawda. Tym mocniej podkreśla moje oburzenie.

Człowiek się w Ekstraklasie przyzwyczaił do Var, w 1. lidze coś ruszyło a tu Liga Mistrzów tego nie ogarnia, to chyba wrócę do mojego śledzenia polskiej piłki i odpuszczania Europy :)

Przykład z dziś - Piesio w finale PP ukarany czerwienią po var za faul, który mógł złamać karierę Szymańskiemu. Myślę, że wszystkim z tym lepiej, także i Piesio. Wiadomo, że są czyny, których konsekwencje są nieuniknione.

Sędzia nie wszystko widzi, ma mało czasu na reakcję, musi podjąć decyzję niemal natychmiast. To trudne. I wtedy wchodzi VAR, który po prostu pomaga.
Ostatnio zmieniany: 2018/05/02 23:08 przez nowy.

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/02 23:59 # przez Akneo
Naigolan i Kolarov na lawce...oj te imprezy;/

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/03 11:02 - 2018/05/03 11:03 # przez barni87
Co do Varu wszyscy sa zgodni - jest po prostu niezbedny !!! Ale jak tu robic walki i przekrety jak masz taką technologię??
Wczoraj Roma ,a przedwczoraj być może Bayern okradzeni z finału....skandal
Ostatnio zmieniany: 2018/05/03 11:03 przez barni87.

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/03 13:11 - 2018/05/03 13:13 # przez mgolden

barni87 napisał: Wczoraj Roma ,a przedwczoraj być może Bayern okradzeni z finału....skandal

W jaki sposób Roma została okradziona z finału? Fakt ze powinny zostać podyktowane dwa karne , ale ten trzeci już nie powinien. Dodatkowo za faul na Mane (piłka nożna to nie piłka ręczna) też IMO powinien zostać podyktowany karny. A w pierwszym meczu też mam wątpliwości czy karny powinen być dla Romy. Co miał tam Milnel zrobić przy tak mocnym strzale i naturalnie ułożonej ręce? Przecież piłkarze nie obetną sobie rąk ani też nie będą próbowali ich chować, bo to dopiero jest komiczne, nienaturalne i pozbawione sensu, bo z rękami za plecami nie da się nawet poruszać.
I Liverpool wygrał pierwszy mecz 5:2 a w drugim prowadził do przerwy 2:1. Przy 4 bramkach dla Romy do strzelenia w 45 minut (i to tylko do dogrywki) Liverpool praktycznie stał. Jakby wynik był inny to Liverpool też inaczej by grał i na pewno nie dałby Romie tylu okazji. Także już nie przesadzajmy, że Roma została okradziona z finału :)
Ostatnio zmieniany: 2018/05/03 13:13 przez mgolden.

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/03 15:22 # przez barni87
@ mgolden
Kwestia rak i karnych nie ma sensu poruszac. Co glowa to inne zdanie.
Do pierwszego meczu wracac tez nie ma sensu bo moglibysmy wracac rownie dobrze do fazy grupowej
Mysle ze spokojnie dwa karne Romie zostaly zabrane, jakby graly oba zespoly tego sie nie dowiemy.
Jak dla mnie Roma mocna pokrzywdzona : )

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/03 17:42 # przez Legionista
@Barni: jako kibic Realu i gorący zwolennik finału Real - LFC powiem tylko tyle: jeżeli Roma okradziona (jestem przeciwnytemu stiwerdzeniu) to w meczu z lfc ale z FCB zasłużony awans :P Ty mnie zrozumiesz ;)

Dawać ran VAR!!!!!!!

Legionista

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/03 18:17 - 2018/05/03 18:32 # przez mgolden

barni87 napisał: Do pierwszego meczu wracac tez nie ma sensu bo moglibysmy wracac rownie dobrze do fazy grupowej

No ale o awansie do finału decydowały oba mecze i w takim kontekście należy to rozpatrywać a nie skupiać się na ostatnich 45 minutach drugiego meczu i wypominać dwa karne z tej części, ale zupełnie zapominać o sytuacjach z pierwszych 45 minutach i całych 90 minutach z poprzedniego meczu. W dwumeczu Liverpool był zdecydowanie lepszą drużyną a Roma dochodziła do słowa jak było już po ptokach zwyczajnie (5:0 w pierwszym meczu) i potem druga połowa drugiego meczu, gdzie Roma potrzebowała aż 5 goli, żeby awansować. A kontrowersje? No były. Ale jak podliczysz je z obu stron to wychodzi IMO nawet na niekorzyść Liverpoolu (karny z pierwszego meczu + karny z drugiego meczu + powinien być karny za faul na Mane vs 2x nieuznany karny dla Romy). No i oczywiście dochodzi jeszcze kwestia czy Karius powinien wtedy otrzymać czerwień i tutaj pewnie obie decyzje by się obroniły.

A czy Roma została pokrzywdzona? Oczywiście. Tak samo jak Liverpool. 5:1 w pierwszym meczu i podyktowany karny na Mane na 3:1 w drugim meczu załatwiłoby sprawę na dobre zanim Roma miałaby szansę mieć te dwa karne.
Ostatnio zmieniany: 2018/05/03 18:32 przez mgolden.

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/04 12:16 # przez barni87
właśnie uefa podała że tegoroczną LM wygrał liverpool. Gratulacje :) ja już wiem na kogo postawię
www.uefa.com/uefachampionsleague/history...n=2018/matches/#/all
jeśli poprawili to
Załączniki:

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/04 14:08 # przez mgolden
Widać że UEFA zna się na rzeczy! :D

Faza pucharowa Ligi Mistrzów` 2018/05/04 20:01 # przez Legionista
Dobre :)

Chociaż tyle radości mają kibice LFC, bo po meczu będą łzy rozpaczy ;)

Legionista

Czas generowania strony: 1.046 s.
Zasilane przez Forum Kunena