Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj

Ankieta: Gdzie rozegramy 22. sezon LME

Fantasy Liga
6 50%
Wygraj Ligę
6 50%
Łącznie oddanych głosów: 12
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą wziąć udział w tej ankiecie
Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/04 18:03 # przez nowy
@Zupka: w ostatecznych rozrachunku przesunę Twój głos.
i jak we wstępnym porównaniu było wprowadzenie w błąd? Niepełne rozumiem. I tak pewnie nie wszystko uwzględnione*

@Słowik: no właśnie, sprawdzałeś? Na testach wciąż był kłopot - nawet zgłosił go Grześ. Na pewno na IE poniżej 9. numera (wersja IE8 i niżej) nie będzie dobrze, bo IE poniżej 9. to wielkie zło (ale ok.3% userów WL właśnie tego używa...).
Od techników mam info, że "poprawność IE9 IE10 i IE11 jest dobrze w 80%" cokolwiek to znaczy.
Na moim IE11 jest w porządku.
Słowiku, @Grześ: sprawdźcie.

*To jeszcze o zmianie cen piłkarzy napiszę.
Nie wiem jaki mechanizm ma FL, ale wiem, co mamy w WL.
Zmiana cen będzie uzależniona od transferów piłkarzy. Najczęściej kupowani będą drożeć. Najczęściej sprzedawani będą tanieć.
To trochę wzorowane na FPL, gdzie właśnie na popycie zmieniają się ceny, ale tam mogą co dzień o max 0,1.
W WL raz w kolejce (dokładnie w momencie zamknięcia okna transferowego), o max 0,3.

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/04 20:36 - 2014/02/04 20:36 # przez grzes
@ nowy w moim IE 8.0.6001.18702 nadal bez zmian, te same problemy co w czasie testu, Google Chrome działa bez zarzutu podobnie jak Mozilla Firefox
@ słowik - zainstaluj na dysku zewnętrznym (pen drive) inną przeglądarkę i powinno zadziałać
Ostatnio zmieniany: 2014/02/04 20:36 przez grzes.

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/05 09:48 # przez lojer
mam to samo co Massud - oba interfejsy mnie denerwują, choć ten z FL mniej (ale ten zielony jarzeń z FL kłuje)
przewaga WL jest duża jeśli chodzi o stopień trudności (ceny), sposób liczenia pkt, wejścia rezerwowych, chyba też zmiany cen

FL po wprowadzeniu zastępcy kapitana ma jeden zasadniczy feler w stosunku do WL - sztywne ustawienie zespołu (za zawodnika niegrającego może wejść rezerwowy tylko z tej samej formacji).

Tylko, że ten interfejs WL jest to jest po prostu masakra - zamiast widoku całej drużyny jest kupa niepotrzebnych komunikatów, które trzeba przewinąć, żeby zobaczyć swój skład. Czcinka i ikony piłkarzy są tak ogromne, że nie ma możliwości, aby np na jednym ekranie były równocześnie widoczne drużyna i mecze najbliższej kolejki.
Sprawdziłem przed chwilą jak wyświetla mi się FL i tam też trzeba ekran przewinąć, żeby cała drużyna się mieściła na jednym ekranie. Czyli + po stronie FL trochę mniejszy.

FL niemal stoi w miejscu - poza wprowadzeniem zastępcy kapitana i asystami plus to zmiana jest kosmetyczna i to na niekorzyść
WL się rozwija, tylko, że mam obawy, czy są w ogóle realne szanse na zmianę interfejsu na bardziej przyjazny w następnej edycji. Jeśli jest to bardzo realne, to jestem za przenosinami już teraz i zmieniam głos. Jeśli nie, to bez zmian.

@Nowy - a już wisienką po testach jest to, że wśród drużyn do dopingowania nadal jest "Bogdanka Łęczna" a nie Górnik Łęczna

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/05 09:56 # przez nowy
ZMiana interfejsu - nie mogę napisać, że jest to bardzo realne. Bardzo chcemy to zrobić - to lepsze określenie.

Bogdanka i Górnik.. tak, testy. Cały tzw. wynikomat jest zaciągany ze Sport.pl*. I to już tam jest ten kłopot. Mam nadzieję poprawią.

*właśnie z racji tego, że punkty w WL liczone są na podstawie statystyk Sport.pl w WL na razie bez szans na asystę+ bo nie ma takiej statystyki.

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/05 19:52 # przez kendi
jako aktualny "mistrz" WL muszę zagłosować na WL ;)

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/07 20:57 # przez lojer
Po namyśle i testach porównawcych przenoszę głos na WL.

Startuje 22. sezon LME. Gdzie gramy? Głosuj 2014/02/08 10:27 # przez nowy
Zatem nadeszła wiekopomna chwila.
Mamy wynik 6:6, ale swój głos na WL przenieśli Zupka i Lojer.
Tym samym Wygraj Ligę wygrywa stosunkiem 8:4 nad Fantasy Ligą.

No to jedziem!
Dziś roześlę zaproszenia i przedstawię informację.
Powodzenia!

Czas generowania strony: 0.568 s.
Zasilane przez Forum Kunena