Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

3. kolejka LME (24. Ekstraklasy)

3. kolejka LME (24. Ekstraklasy) 2014/03/11 16:49 # przez olo

Nie będę się zniżał do Twojego poziomu

Urosłeś czy jak?

Użyłeś przykładu Wisły i Legi, i przy nich pozostałem, bardzo przepraszam iż wymieniłem tylko Legie.
Race leciały z poza stadionu, nie wiem gdzie była wtedy policja, za takie zachowanie to kryminał i 20 lat czy ile tam jest za narażenie życia.
Prosta zasada: nie umiesz się zachować na spektaklu to nie oglądasz! a nie przesiadasz się na inny siedzenie. Kupując bilet zgadzasz się na zasady obowiązujące na stadionie więc ich przestrzegasz. Ludzie, którzy notorycznie je łamią są dalej wpuszczeni na stadion m.in. Legi [żeby nie było, że tylko ich się czepiam ale porównujemy wydarzenia ze stadionu Wisły i Legi] i usiłujesz mi wmówić, że to lepsze rozwiązanie? Bo staną przed stadionem i coś głupiego wymyślą? to jest powód żeby ich wpuszczać? wtf?

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

3. kolejka LME (24. Ekstraklasy) 2014/03/11 23:15 # przez lojer
Ja tylko w kwestii presji na kluby. Zauważcie, że Legia wzięła się do roboty z kibolami po tym jak jej stanęło prze oczami widmo długotrwałego zamknięcia stadionu. Wtedy się okazało,że można dawać zakazy stadionowe, wywalić kierownika ds. bezpieczeństwa, zlecić audyt jakiejś firmie zewnętrznej, itd. Może to ściema obliczona właśnie na złagodzenie kary, ale trzeba wierzyć, że nie. W tym aspekcie zamknięcie stadionu okazuje się super skuteczne.

Nie ma co pluć na policję, bo prawo mamy aktualnie takie, że to organizator odpowiada za zabezpieczenie imprezy, a policja wchodzi dopiero na wezwanie, i tyle. Że organizator ma dupowatą ochronę, to wina policji?

Co innego w Krakowie - tam skandal (policja nie zabezpieczyła sprawy poza stadionem) i groteska (kibole strzelają racami, a ultrasi kończą zorganizowany doping i żądają zmiany prezesa i trenera). Trzymam kciuki za Bednarza i Osucha.

Daleko jesteśmy w sprawie bezpieczeństwa na stadionach, bardzo daleko.

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.084 s.
Zasilane przez Forum Kunena