Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy)

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/03 21:13 # przez nowy
Choć 25. jeszcze niepełna (zaległe mecze 8 marca), czas na 26. odsłonę Ekstraklasy i 5. kolejkę Ligi Mieleckiej.

Świerczokiem poprzedniej okazał się Starzyński. Brawa dla tych co zakupili, bo i na wartości zyskali.
Wielu brak Cracovii, Starzyńskiego, Mójty czy Misaka :D odrobiło sobie Pawłowskim. Z tym, że ten może długo nie zagrać.

Zatem kto Świerczokiem tej kolejki?

W 26. kolejce Ekstraklasy rusza Puchar Wygraj Ligę. Nie używamy sponsorów, zatem każdy ma piłki by do pucharu dołączyć. Chwalcie się jeżeli wejdziecie do drabinki. Onegdaj śledziliśmy poczynania nasze w rozgrywkach poza LM. Chyba Woody dzierży rekord?

Powodzenia!

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/03 21:27 # przez nowy
Nie mogę się powstrzymać. W internetach śmieją się z Wisły, która co chwila wydaje oświadczenia

Po tym z Cierzniakiem, dalej
- odnoszą się do artykułu z PS www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/oswia...sly_krakow_sa_19015/ podnosząc argumentację dobrą, ale.. kilka lat temu
- nawet do twittera się odnoszą, bo to czasem w sumie potężne źródło informacji
www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/komun...sly_krakow_sa_19020/

Nawet powstało konto specjalne :) twitter.com/Wisla_Osw

Przy okazji można znaleźć informacje, gdzie już 18 grudnia pisano, że Cierzniak idzie do Legii. 12 grudnia Leśnodorski pisał, że Cierzniak lepszy od Drągowskiego. Takie tam twitterowe śledztwa wychodzą.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/03 21:36 # przez nowy
Już wiem skąd takie poruszenie. Otóż Przegląd Sportowy przez kilkadziesiąt minut pokazywał wywiad z Cierzniakiem, który później zmieniono - i takowy pewnie będzie jutro w kiosku. Tutaj dwie wersje:

Może wynikać z tego, że nie tylko Wisła złamała przepisy. Zmiana to jak przyznanie się do winy.
No cóż, nie zawsze jednak wina leży po jednej stronie.
Załączniki:

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/03 23:13 - 2016/03/03 23:17 # przez Krakus
Niezle jaja z tym Cierzniakiem ciag dalszy. Wiadomo przeciez ze musial sie juz w grudniu dogadac po cichhu z Legia taka praktyka jest wszedzie. Kontrakty podpisuje sie juz z wlasciwa data itp. Gorzej jesli wychodza takie kwiatki gdzie pilkarz przyznaje sie na lamach prasy ze byl juz w grudniu dogadany czy tez PS puszcza w obieg 3 rozne wersje wywiadu ogolnie cos tu smierdzi:)

To samo z jego zarobkami gdzie pisali o 60tys na miesiac czy nawet wiecej gdzie Wisla bedzie mozliwe musiala to pokryc a teraz czytam z jego ust ze dostal najnizszy kontrakt w pierwszej 11 przychodzac jako rezerwowy ze Szkocji. Takze kto tu pisze prawde?

Niestety pan Cierzniak bedzie mial ciezkie zycie i w Legii gdzie juz mu zarzucaja sympatie z Poznaniem jak w Krakowie gdzie chyba nie powinien stanac w bramce przeciwko Wisle.

Niech juz idzie do tej Legii i trenuje bo to juz kabaret sie zaczyna..
Ostatnio zmieniany: 2016/03/03 23:17 przez Krakus.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/03 23:57 - 2016/03/03 23:59 # przez Legionista
W temacie Pawłowskiego sprawa jasna: www.lechpoznan.pl/news/przerwa,pawlowskiego#.VtjA--Yacz0

Gość niestety nie zagra przez długi okres - być może już w ogóle w tej rundzie...

Czyli jedna zagwozdka mi odpadła :) Bo ostro myślałęm jak go tu zakupić ;)

No i pytanie czy wreszcie przełamie się Nikolić w meczu na własnym boisku z najgosza drużyną ligi...
Ostatnio zmieniany: 2016/03/03 23:59 przez Legionista.

Legionista

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/04 07:22 - 2016/03/04 07:23 # przez slowik
To że Cierzniak ma swoje za uszami, to jedna sprawa, ale oświadczenie klubu że nie wykona orzeczenia (któremu nadano klauzulę wykonalności) jest takie typowo polskie...

To takie myślenie: Ja jestem sobiepanem i żaden jakiś tam trybunał nie będzie mi mówił co mam robić! Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie!

Ile razy ja to już widziałem...
Ostatnio zmieniany: 2016/03/04 07:23 przez slowik.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/04 08:02 # przez nowy
To bardzo ciekawe ilu Prezesów zrezygnuje z kapitana Nikolica.
W 25. kolejce kapitanem miało go 50%! (49,7%) Drużyn całej Wygraj Ligę.

U mnie dwie opcje do wykonania transferów. Ku chwale!

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/04 10:12 # przez nowy
O Cierzniaku głośno, bo wiadomo Wisła-Legia
Trochę zapomniany temat Plaku ze Śląska. Coś jak Modelski z Jagi. Piszą o nim nawet "zagranicą", fifpro zrzeszająca piłkarzy, czyli o "coconut club" ;)
fifpro.org/en/news/football-s-coconut-cl...-at-top-sports-court

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/04 10:37 # przez Krakus
Cierzniak cierzniakiem ale jakie tu zmiany zrobic na dzisiejsza kolejke? Kto bedzie swierczokiem? Pawlowski wylatuje a mial punkty robic...

Ciezkie zycie prezesa;)

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2016/03/04 11:34 # przez slowik
@Nowy: to się w głowie nie mieści, jakich metod imają się ludzie, którzy próbują się wyplątać z wysokich kontraktów dla niechcianych piłkarzy.

Piłkarze są przepłacani i przereklamowani w Polsce. Co więcej, nie jest to najwyższa jakość futbolowego materiału.

Ale umowa jest umowa. Jak ktoś dał takiemu piłkarzowi wysoką gażę, to niech teraz płacze i płaci.

Czas generowania strony: 0.619 s.
Zasilane przez Forum Kunena