2. kolejka LME
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Ekstraklasa debiutuje w Lublinie, poniedziałek pierwszy mecz Górnika na Arenie Lublin. Może być dziwnie, bo kibole Górnika zapowiedzieli bojkot ("tylko Łęczna, niechby nawet i IV liga" - co poniekąd jest prawdą, bo tam grają rezerwy Górnika), a kibole Motoru też nie chcą Łęcznej u siebie ("Arena nie dla Łęcznej"). Znając jednych i drugich mogą coś zmajstrować, choć policja twierdzi, że cisza i spokój.
Dla mnie lepiej, bo zdecydowanie bliżej!
Ciekawostka z Areny Lublin - pierwsza bramka w historii stadionu strzelona została w meczu młodzieżowych reprezentacji Polski i Włoch. Strzelec - Mariusz Stępiński, asysta - Piotr Zieliński (bylim, widzielim i nawet bramkę nagralim, bo po rzucie wolnym padła).
co Zwoliński właśnie zepsuł ! brakło paru centymetrów ale powinien tam być ;(
Skład zrobiony - 2 transfery
W tej kolejce Pasy pokażą klasę - a przynajmniej Jendrisek
Legionista
W meczu w Gdyni to co moznabylo przewidziec obrona Wisly dziurawa a Miskiewicz daje powazny sygnal ze Zaluska do klubu nie przyszedl z przypadku. Jesli obrone tworza Uryga, Cywka i Sadlok pewnie i Stal Mielec miala by dzisiaj niezly koncert
@Legionista: skad taka pewnosc ze pasy na wyjezdzie zagraja to samo? Z reguly byli bardziej chimeryczni na wyjazdach w poprzednim udanym sezonie.
Pytanie zasadnicze na ta kolejke czy Lech jest wstanie strzelic cos a czy Zaglebie po ciezkiej przeprawie da rade zagrac kolejny dobry mecz?
@nowy: co o mowi twoj nos?
@Krakus: mój nos na razie podpowiedział transfer Zwolińskiego i Delewa oraz głęboką ławkę dla Warcholaka z Arki (11 pkt). Także ten tego

Obstawiłem w typerze 0:0 w Poznaniu. Biorąc jednak pod uwagę, że w Lechu powroty (Makuszewski, Linetty, Kadar) oraz długi bój Zagłębia z Partizanem, większe szanse daję Kolejorzowi. Jednak - kto strzelać będzie? Opcja dwóch napastników średnio sprawdziła się we Wrocławiu, zatem który? Zastanawiałem się nad tym:
fantasyfutbol.pl/kogo-na-2-kolejke-ekstraklasy/
u Ciebie Nielsen a Formella ława. Ciekawie
A Cracovia ma pokazać, bo u Legionisty Jednrisek keptyn

Klasa będzie - bo mój kapitan Cetnar
@Krakus: tak stawiam bo kupiłem Jendriska do składu i od razu na kapitana
@Nowy: Czuję przymierzę
Liga mega nieprzewidywalna - wczorajszy wynik Arki z Wisłą w takich rozmiarach to na pewno zaskoczenie. Mega ciekawi mnie Zagłębie - długi bój mieli więc ciekawe czy znowu wyjdą najsilniejszym składem czy odpuszczą ten mecz.
Legionista
ja postawiłem na kupionego Nikoli(c)a stąd 3 pkt. w plecy z transferów, jak dotąd to słaba kolejka
@grzes: Nikolic moze postraszyc ale raczej beda go oszczedzac na mecz z Trenczynem wowczas moze Prijovic cos strzeli
@nowy: z tym Formella to niewiadoma gosc zagral slabo jak i caly Lech ale widze ze dalej ustawiany jest na pierwszy sklad jutro. Za to Nielsen nie powinien z Robakiem sie zgrywac? Ciezko ogarnac taktyke Urbana...
Urban ma sporo możliwości ale wiele tych "puzzli" nie pasuje do siebie stąd pewnie do każdego meczu skład będzie się różnił - w zależności od rywala.
U mnie Sołdecki zrobił robotę jak na razie
Legionista
Czas generowania strony: 0.134 s.