Typer Ekstraklasy - 19. kolejka
barni87 napisał: @Massud : czy można zmieniać typy meczy które się nie rozpoczęły ale w trakcie kolejki ?
Niestety nie. Regulamin:
5) Terminy typowania
a. Do typowania danej kolejki można dołączyć w dowolnym momencie, przy czym typować można wyniki wyłącznie meczów jeszcze nierozpoczętych w chwili zgłoszenia typów.
b. Typy można edytować pod warunkiem, że edycja nastąpiła najpóźniej z godziną startu pierwszego meczu wśród typowanych"
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Jeśli mam być szczery to regulamin nie jest precyzyjny
Legionista
@Nowy jak nie wygrasz to Cię uduszę....w tej kolejce bonusy są warte aź 4 pkt bo obstawiliśmy z Grzesiem na odwrót ! C'
MON!!!
Legionista napisał: Jeśli mam być szczery to regulamin nie jest precyzyjny 
@L: rozwiń to proszę. Pytanie Barniego regulamin wyjaśnia. A jak coś nie tak, musimy to wiedzieć

@B: walczę!
Ostatnio zmieniany: 2016/12/11 14:59 przez nowy.
@Nowy: Już wyjaśniam - mianowicie dla mnie przytoczony przez Ciebie fragment regulaminu jest nieprecyzyjny.
5) Terminy typowania
a. Do typowania danej kolejki można dołączyć w dowolnym momencie, przy czym typować można wyniki wyłącznie meczów jeszcze nierozpoczętych w chwili zgłoszenia typów.
b. Typy można edytować pod warunkiem, że edycja nastąpiła najpóźniej z godziną startu pierwszego meczu wśród typowanych"
Mam na myśli fakt, że z pkt "a" wynika, iż można zatypować mecze np. niedzielne (jeśli np. zapomniało się to zrobić wcześniej) z zachowaniem zasady, że mecze niedzielne jeszcze się nie rozpoczęły. Natomiast pkt "b" mówi, że można edytować z zachowaniem podobnej zasady - edycja typów dopuszczalna z godziną startu pierwszego meczu wśród typowanych.
Nie ma tu mowy o fakcie zakazu edycji typów w momencie gdy uczestnik Typera złożył swoje typy a mecze już się rozpoczęły (piątek o godz. 18). Powyższe zapisy, jak dla mnie, mówią jedynie o zasadzie, że typować i edytować typy należy do momentu rozpoczęcia się typowanego meczu. Poza tym z pkt "b" dla mnie wynika, że jeżeli np. zatypowałem mecze piątkowe a w sobotę rano chcę edytować sobotnie mecze, które rozpoczynają się o 15:30 to należy edytować typy do godziny rozpoczęcia się typowanego meczu - nie liczą się mecze piątkowe bo ich typów nie edytuję.
Oczywiście ktos zarzuci mi, że to naciąganie i interpretowanie w związku z tym proponuję wprowadzić odpowiedni zapis do regulaminu - o
zakazie edytowania typów przez uczestnika, który złożył typy a mecze danej kolejki już się rozpoczęły
Legionista
ja byłbym za bezwzględnym zakazem dodawania i edytowania typów po godzinie rozpoczęcia pierwszego meczu danej kolejki
Drogi Legionisto,
Oczywiście, że naciągasz

Powiem więcej, popadasz w radosną twórczość
Regulamin jasno precyzuje
jedyny dopuszczalny tryb edycji typów. Jest to czas od momentu zatypowania do pierwszego gwizdka pierwszego z typowanych meczów. Prosty przykład: typujesz przed startem kolejki, edytuj ile chcesz do jej startu. Typujesz w sobotę niedzielne mecze, edytuj ile chcesz do startu pierwszego w niedzielę, etc.
Wszystkie inne tryby edycji, których liczba może być w teorii (nie w praktyce) nieskończona, są niedopuszczalne. Zakazywanie ich w kolejnych podpunktach jest tylko niepotrzebnym rozdmuchiwaniem regulaminu.
Ps. Może forumowi prawnicy też się wypowiedzą? Ja kieruję się zdrowym rozsądkiem:D
2 pkt za bonusy sa moje
@Massud: oczywiście, że się trochę czepiam ale chyba warto zrobić zapis o jakim pisałem tak aby nie było wątpliwości
Legionista
Albo przyjąć powyższą dyskusję jako oficjalną i jedyną interpretację przepisów:)
Czas generowania strony: 0.329 s.