17. kolejka LME
@Legionista: sytuacja 92. minuta. Dla mnie karny.
W ogóle bardzo ciekawa sędziowsko-VARowo sytuacja. Na etv jest tylko sam faul, tutaj szersze spojrzenie:
Niewłaściwy klucz/sekret konsumenta w konfiguracji
Wcześniej dwie(!) potencjalne zagrania ręką piłkarzy Cracovii - najpierw Szczepaniak, a tuż przed podaniem w pole karne Deja. Z tego co pisze Arbiter Cafe (tu:
Niewłaściwy klucz/sekret konsumenta w konfiguracji) VAR nie rozstrzygał tylko karnego, ale też "umyślność" zagrania ręką.
Jeżeli VAR rozstrzygał rękę, to dziwę się decyzji - moim zdaniem Deja pomógł sobie ręką, choć może nie do końca umyślnie - to jednak gdyby nie ta ręka, obrońca Lechii mógł mu piłkę wybić. W tym wypadku w ogóle nie powinno być tematu karnego.
NO ale już sama sytuacja Łukasik - Javi. Można powiedzieć, że Javi wykorzystał sytuację - ruch nogami by upaść jest przed kontaktem*. Symulka i brak karnego? No nie, bo jednak kontakt był, Łukasik nie zdążył uciec. Karny? Tak, kontakt był.
*Co więcej, widzę tu niebezpieczne zagranie Łukasika - wjechał ostro i choć chował nogę, może gdyby nie ruch Hernandeza (potencjalna symulka a może ucieczka przed kontaktem?) mogłaby być krzywda.
W sieci mocna dyskusja. Polska piłka podzielona na pół
Ostatnio zmieniany: 2017/11/24 21:37 przez nowy.
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
Var zabiera goła angulo, dzieje się.
2. gol zabrany słusznie. Nie tyle spalony co faul na Kelemenie. Za tę prostą nogę w ręce powinna być kara.
Angulo 2. brama. Ależ fajno się ogląda Górnik. Ta akcja palce lizać.
Angulo zrobiła swoje, Górnik też, wynik trafiony idealnie bo oni lubią 3-1 u siebie. Trudne zadanie teraz przed .... jevticem, może @ Nowy pomoże?
Grześ 3 oczka w typerze za Górnika. Piszę, bo typ 2:1 miało aż 4 typerów. Lojer na razie 0 na koncie. Gonimy.
--
Chyba pierwszy raz widziałem samobója na raty = Wlazło

I jeszcze raz: Górnik gra fajną piłkę. Przyjemnie się ich ogląda (parzyłem od 30 minuty).
@Nowy: tych sytuacji z ręką nie widziałem więc o nich się nie wypowiem. Mnie tylko trapi ta sytuacja z Łukasikiem - OK, zrobił wślizg, zdecydowany ale nogi chował i w mojej opinii nie był niebezpieczny bo nie celował w nogi tylko ewidentnie aby blokować od strony bramki piłkę. No ale to co zrobił Javi... Nie było kontaktu, Javi zobaczył przed sobą "jadącego" Łukasika to sam podkulił nogi (tu nie ma kontaktu) po czym siłą rzeczy się przewraca i wtedy już spada na Łukasika - to nie jest faul!!

To nie Łukasik spowodował upadek Javi'ego (a to jest chyba jedna z definicji faulu). A skoro nie Łukasik podcina to nie ma faulu i karnego, kontakt zawodników to następstwo zachowania samego Javiego, który sam podkula nogi.
Legionista
A zastanawiałem się kogo dac z pary Jevtić - Angulo na kapitana i padło na tego pierwszego. No to teraz jestem w du*** :/ Jeszcze jak Nowy go dał na kapitana to zapewne będzie placowe
Legionista
@Legionista: myślę, że sporo mówi reakcja Łukasika. Taki wślizg, pójście na raz jest ryzykowne. Na decyzję o karnym machnął ręką jakby wiedział, że zahaczył wroga i karny może być. To taka decyzja z tych "zawsze się obroni". Ale rozważ to, że Javi ucieka z nogami, bo moim zdaniem Łukasik bardzo ostro jechał bez pomyślunku jakie konsekwencje a z celem wybicia piłki.
ps. po to podrzucam Ci linki byś zobaczył sytuację szerszą, także z rękami
--
Hehe, ciekawe kto teraz większe nerwy - Jevtić czy ja? Bo znowu jak zaplacuje będzie na mnie

Szukam różnic a i tak idą za mną z decyzjami
Ostatnio zmieniany: 2017/11/24 22:35 przez nowy.
@L
Przecież to pierwszy mecz Angulo w skłądzie więc nie ma dramatu. Jevtić też coś zapunktuje.
A ja już w zasadzie odrobiłem straty w pucharze:)
Ostatnio zmieniany: 2017/11/24 22:45 przez Woody.
Czas generowania strony: 0.124 s.