FKS Stal Mielec I liga 2018/2019
Tak nie do końca Smółkowi, ale Sobczak (nie ma go na oficjalnej stronie w kadrze), Swędrowski, bracia Gancarczykowie, Górka, Grodzicki, Kiercz, Leandro (niewiele grają), Dobrotka (brak info z klubu co z nim się dzieje) - 9 graczy, którzy mogą coś dać drużynie, a i ławka rezerwowych wyglądałaby imponująco. Zimą szykuje się spore wietrzenie szatni (oszczędność na kontraktach). Trzeba pamiętać jeszcze o Marcińcu i Lechu, którzy są wypożyczeni. Osobiście mam do klubu pretensje o politykę informacyjną na temat kadry (kontuzje itp.), tu trzeba trochę popracować.
oficjalna kadra;
stalmielec.com/?page_id=43
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
I mnie zastanawia brak tych zawodników. Jedyne co wiemy to.. oblane testy na tkankę tłuszczową Sobczaka, o czym mówił Skowronek na jednej z konferencji. Pamiętam jak raz zachwyciłem się naszą ławką (Nowak tam był na pewno), że to skarb mieć taką ławkę. A teraz..
Polityka informacyjna klubu dotycząca zawodników to jedno - rzeczywiście, nie tylko my narzekamy na nią. Niewiele klub przekazuje a to przecież nie jakieś tajne informacje a na pewno dające większą więź z drużyna. Drugie - to pytania zadawane na konferencjach. Niewiele (przynajmniej z dostępnych materiałów) dotyczy spraw poza meczowych (w zasadzie słyszymy tylko podsumowania trenerów). Jak widać o Sobczaka można było zapytać i coś usłyszeć.
Wątpię by to było "Smółkowi", raczej kwestia - do czego co raz bardziej się skłaniam - braku dogadania się z niektórymi przez trenera.
Gieksa przerżnęła z Garbarnią. To rzuca nowe światło na nasz piątkowy wynika z Katowicami i każe zachować jeszcze większą ostrożność w wysuwaniu jakichkolwiek optymistycznych wniosków po pierwszym zwycięstwie u siebie.
Jeszcze taka myśl po skrócie pokazanym w magazynie.
Gąsior widziany na żywo w całym meczu mega irytował i bezproduktywny.
Gąsior w skrócie - dwie piękne piłki: jedna do Getka, który podal Pawełkowi, a druga do Prokicia, zakończona golem Tomasiewicza.
slowik napisał: Gieksa przerżnęła z Garbarnią.
... i wczoraj u siebie z Wartą Poznań
Miałem 1,5h czasu na zmarnowanie, więc oglądnąłem ten mecz na szczycie w kontekście meczu Stali. Wnioski są zatrważające. Uwierzcie mi, chłopaki z A Klasy robią bardziej porywające widowiska. Mecz i wygrana z takim GKSem to, ŻADNE przełamanie (chyba, że dosłowne - to zgoda).
Dzisiaj w Niecieczy gramy kolejny mecz prawdy, gdzieś wyczytałem, że w ostatnich 5 kolejkach tylko ŁKS lepiej punktował od Bruk Betu. Nie chce mi się sprawdzać tej informacji, ale jeżeli tak jest to nowa miotła zaczęła u nich działać (taka dygresja pół żartem, pół serio apropo Skowronka)
Wychodzimy defensywnie z dwoma defensywnymi pomocnikami (Soljić i Gąsior). Liczymy na kontry?
Kiercz nawet nie zmieścił się na ławce. Z dobrych wiadomości, to nie zmieścił się na niej też Mendi
prowadzimy w Niecieczy 2-1 na 3 minuty do końca, gole Dobrotki i Solijca
3 pkt są, strata do drugiej Sandecji to 5 pkt, teraz 5 meczowy maraton w Mielcu, Panowie więcej optymizmu, 8 meczów bez przegranej, teraz drugie zwycięstwo z rzędu. Mój optymizm ma podstawy.
Ale czad! Wreszcie chamskie zwycięstwo wyszarpane w końcówce! Nie mogę się doczekać skrótu! Mam nadzieję, że Nieciecza miała przewagę, a z gry wynik jest całkowicie niesprawiedliwy. Bo potrzeba nam więcej takich zwycięstw: cwanych, po brzydkiej grze i niezasłużonych
Czas generowania strony: 0.495 s.