Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/11 21:43 # przez nowy
Porażka w Bielski 1:4. Łomasz! Poległa nam tam Stal.
skrót: www.polsatsport.pl/film/podbeskidzie-bie...skrot-meczu_6881414/

Meczu nie widziałem, ale dzięki naszym na Sektorze M (przypomnę: nasz "czat" na messengerze; chętnych zapraszam) - wiedziałem co się dzieje. Niestety oprócz początku nie działo się wiele pozytywnego..

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/12 10:02 # przez lojer
Idzie bezlitośnie wykorzystało nieporadność naszej obrony. Wyglądało to fatalnie.

Do straconych punktów (2) nic nie dopisuję, bo przegrana zasłużona.

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/12 14:27 # przez grzes
Porażka w pełni zasłużona. 2 gole dla rywala piękne, zapomniec, zresetować i zagrać dobrze w piątek z grudziądzem.

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/18 14:21 # przez olo

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/18 23:32 # przez nowy
Za nami 2:0 z Olimpią.
Niestety dotarłem dopiero na 2. połowę. Przywitali mnie Grześ, Olo, Tylu i Adam z Sektora M. Widzieliśmy się też z Dejvidhamem i Juniorem. Na pewno była Noir :) Na trybunach blisko 4 tys.

Było już 2:0. Chłopaki rzekli, że przez pierwsze 15 minut nie istnieliśmy. Ale później doszliśmy do głosu, czego efektem były dwie bramki.
Choć w 2. połowie bramek nie było, przyjemnie oglądało się mecz. Obie ekipy stworzyły widowisko. Olimpia grała otwartą piłkę w przeciwieństwie do Warty i Wigier.
Chyba przez brak 1. połowy nie skupiałem się na pojedynczych piłkarzach, więc tym razem wiele nie napiszę o nich (może Grześ więcej, bo Słowik pytał mnie jak Stasik i Mak wypadli). Wyróżnić chciałbym Kiełpina, który zaliczył świetne zawody. Na skrócie widać kluczowe interwencje, choćby te z pierwszych minut. W 2. połowie również dwa razy wyciągał bardzo trudne piłki z okien a w bliźniaczej akcji z Wigier gdy straciliśmy bramkę - też wyszedł, ale zatrzymał się dzięki czemu sparował strzał i mając asekurację piłka do bramki nie wpadła.

Przed nami mega ważne mecze - Termalica i Miedź. Na Miedzi widzimy się na sektorze!

Skrót poniżej. Warto! Druga bramka to majstersztyk - przejęcie, wyjście z pressingu w obronie i brama z kontry.

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/18 23:37 # przez nowy
W lidze wyniki pod nas i tabela, jak to w I lidze - płaska.

Z ciekawostek - co za akcja obronna Sandecji !

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/19 07:19 # przez grzes
Bardzo dobry mecz w Mielcu, obie drużyny zagrały na tak, pierwszy kwadrans dla Olimpii i trzy świetne interwencje Kiełpina, drugi kwadrans dla Stali, bez efektu bramkowego (kilka fajnych interwencji bramkarza gości), a Olimpia nie mogła w zasadzie przejść swojej połowy. Olo rzekł, 31 minuta znowu Olimpia zacznie grać, a wtedy mecz z gatunku wet za wet, bramka Paluchowskiego po świetnej asyście Nowaka, wcześniej wolnego Getingera dobija Tomasiewicz, świetne obrony Kiełpina. O drugiej połowie napisał Nowy. Takie mecze chce się oglądać, akcje z obu stron, uważna defensywa, ale bez murowania bramki. Stasik pokazał się fajnie chociaż reszta za dużo mu nie podawała w pierwszej połowie, w drugiej już miał więcej piłek. Mak kilka fajnych klepek, jedna dobra sytuacja, ale został przyblokowany, widać brakuje mu jeszcze siły i zrozumienia z resztą zawodników. Kiełpin świetne zawody (jeden mały błąd to wyjście do piłki o którym pisał Nowy - jak z Wigrami), obronił chyba z 10 strzałów rywali, podkreślam strzałów a nie podań jak często bywa. Solijc kilka świetnych piłek, zresztą cała drużyna zagrała dobre zawody. Oby takich meczów więcej, to się świetnie ogląda.

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/20 12:22 # przez grzes
szybki rewanż z Olimpią Grudziądz zagramy w PP na wyjeździe we wrześniu, Stal została wylosowana jako ostatnia w gronie 64 drużyn

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/21 21:58 # przez nowy
Wygrana 2:1 w Niecieczy!!
ponoć super brama Nowaka z wolnego. Później Tomasiewicz za ciosem.

W Niecieczy na pewno Grześ i Tylu (a także mój Teść); liczymy na podsumowanie :)
Relacja na Sektorze M była - dzięki Tylu! No i niezawodny Olo, który nie będąc na stadionie najwięcej relacjonował ;)

FKS Stal Mielec I liga 2019/2020 2019/08/21 22:10 # przez nowy
Mam pierwszą krótką relację telefoniczną. Teść:

- wszedł na trybuny między 20 a 30. minutą, takie kolejki (mimo w miarę dobrego czasu wyjazdu; wiem, że Grześ był wcześniej i od początku)
- po 1. połowie zachwyt na bramką Nowaka i drugą za ciosem
- 2. połowa to jednak dominacja wroga
- wedle słów, graliśmy jak w Bielsku i mieliśmy furę szczęścia, że dowieźliśmy 3 punkty

Czas generowania strony: 0.285 s.
Zasilane przez Forum Kunena