Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy)

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/05 08:35 # przez Legionista
To są TURBO DEBILE!! Własny klub prowadzi w derbach 1:0 a oni w 80. minucie rozwalają bramę i dwóch bodajże wbiega i tym samym odbierają klubowi 3 pkt + straty materialne... ehh.

@Nowy: nie zgodzę się w kwestii policji - po tym jak to bydło było rozjuszone to nie mogli zejść z murawy po 5 minutach bo zaraz byłaby powtórka. Poza tym jestem zdania, że w momencie wbiegnięcia choćby jednego debila ja murawę mecz powinien być od razu kończony walkowerem, może takie kary dla klubu nauczą podstaw egzystencji to bydło.

Legionista

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/05 09:02 # przez barni87
@Czarny , przy takich karach to łatwo byłoby o sabotaż :D ja z przyjemnością pojechałbym do madrytu w ich szaliku i za 3 pkt mistrzowskie wbiegłbym uściskać tfu tfu Kryśkę hahaha

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/05 10:02 # przez lojer
To pokazuje jaką fikcją są kontrole kiboli przyjezdnych - spokojnie wnieśli flagi (w tym jedną sporą) Piasta i jak je wywiesili odwrócone, to się zaczęło. Brama przewrócona zdaje się jeszcze nawet przed podpaleniem.

Ale jest humor - jeden kozak wskakuje przez bandy na boisko jako awangarda, ale funfle nie podjęli tematu :D:D:D

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/05 14:47 # przez Legionista
@Barni: Ty jak zwykle wszystko musisz brać dosłownie ;) to taki skrót myślowy aby kluby sie oagrnęły i zrobiły coś z kontrolą wpuszczanych na trybuny ludzi (tak jak pisze Lojer) bo to fikcja jakich mało.

Legionista

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/05 15:11 # przez barni87
srututtututu odwróć tabelę a będziesz na czele :P hahahaha ja i dosłownie tyś widział :D

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/05 19:53 # przez barni87
Ufff w koncu ktos zdjal ze mnie to ciezkie brzemie liderowania : )
Myslalem ze zrobilem dobre transfery (piatek i novi) ale gratulacje za takie perelki jak helik czy mitrovic !! Cos kapitana nie moge trafic ostatnio :(

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 00:43 - 2018/03/06 01:40 # przez nowy
Mi w tym wszystkim chodzi tylko o to, że szkoda, że nie dokończono meczu. Przecież później już wszyscy byli na swoich sektorach. Postawić szpaler przed nimi poza boiskiem i dokończyć grę. Chojraki bez policji nie wybiegli to nagle rzucą się na pałki i tarcze?

W przepisach jest, że warto dokończyć mecz wszelkimi sposobami (mówił o tym sędzia po meczu). Gdyby się tak udało to lepiej dla piłki. A kary po meczu konkretne i nieuchronne - wbiegającym / kopiącym / palącym race i flagi, organizatorom i ochronie.
Ale nie karać piłkarzy, kibiców, widzów. A także prezesów fantasy i typerów. Sport ma wygrać a nie idiotyzm!

Oczywiście wg słów policji było tak, że nie utrzymali by ich na sektorze i to jest argument, z którym ciężko dyskutować. Nie będąc tam, musimy zdawać się tylko na relacje. Wiem jednak, że z tym przekazem a rzeczywistością może być różnie . I wydaje mi się, że te konie i policja na murawie to przesada tylko po to by tak to się skończyło.

Mam jednak relację z Gliwice, Fornalik mówił:

Jaki może być komentarz? Debilizm, idiotyzm. Drużyna prowadzi, gramy dobry mecz, walczymy o utrzymanie, a banda idiotów robi coś takiego. Dla mnie to jest niezrozumiałe. Z drugiej strony ten mecz można było dokończyć. Po 10, czy 15 minutach był zaprowadzony porządek, ale nikt nie podjął decyzji, by policja zeszła z murawy

Tam, gdzie "sobie poradzono" kilka miesięcy temu konkretnie była murawa zapełniona, mecz przerwany na 20 minut, ale go dokończono: źródło

Komisja ligi podjęła decyzję: obustronny walkower. Idioci wygrali ze sportem. Brawo. Myślę, choć pewny nie jestem - że oba kluby wolałyby dokończyć mecz nawet w innym terminie. A tak mamy zielony stolik.

Zaraz o idiotach się zapomni a będzie, że Warszawa foruje Legię (bo nieszczęsny karny przeciw Lechowi i Górnik -3). Do tego argumenty, że jesienią w Warszawie sędzia trzy razy przerywał mecz przez race a jednak został dokończony ( źródło ). Nie mówiąc już o Cracovii, gdzie było konkret zagrożenie życia. Czytam o śląskiej policji, że taka za karami jest i utwierdzam się w przekonaniu, że nie tylko przez idiotów mamy takie konsekwencje.

Piast pisze, że zidentyfikował już 70 miszczów. Ma wszcząć przeciw nim sprawy karne. Oby te kary były nieuchronne. Trzymam kciuki. Zamknął sektor. Ale liczę, że nie podjął takich głupich decyzji jak Cracovia, która tak karała idiotów, że nikt nie chodzi na mecze...
Górnik będzie się odwoływał. Będą się pewnie te 3 punkty ciągnąć za ligą.

Ciekawie Stanowski pyta szefa Komisji Ligi o -3 dla Górnika - panie, czyli teraz będziecie karać za prowokacje, np. wypięcie dupy, ale uzależnicie to od reakcji prowokowanych? ekstraklasa.tv/zbigniew-mrowiec-tlumaczy...-komisji-ligi/jrmkys
Ta decyzja będzie się ciągnąć za ligą. Idiotyzm wygrał ze sportem.

--
Fantasy Ekstraklasa w tej sytuacji komunikuje

Organizator Konkursu Oficjalna Fantasy Ekstraklasa postanowił zawodnikom występującym w tym spotkaniu od pierwszej minuty przyznać 2 punkty, natomiast zawodnikom rezerwowym - 1 pkt.

--
Zastanawiałem się co począć z typerem. Jestem za sportem i boiskiem. Zostawiam wynik 1:0 jaki był na boisku.
Jeżeli macie (typerzy) obiekcje, proszę o wpis. W przypadku kilku głosów sprzeciwu (mamy 19 typerów; co najmniej 4 musi wyrazić sprzeciw), zarządzę głosowanie. Na głosy czekam do południa w środę (ewentualne glosowanie do czwartku do końca dnia).
Ostatnio zmieniany: 2018/03/06 01:40 przez nowy.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 08:36 # przez Legionista
TYPER: sprzeciw!

@Nowy: też jestem zdania, że sport i piłka powinny wygrać ale...

1/ nie w momencie, kiedy zagrożone jest zdrowie i życie piłkarzy;
2/ ponoć policja powiedziała, że nie gwarantuje bezpieczeństwa;

Kluby wreszcie MUSZĄ (!!) się ogarnąć z tym bezpieczeństwem a nie tylko udawać, że coś robią. Musi to wyglądać tak jak w Anglii, gdzie nie dochodzi nawet do incydentów na stadionie nie mówiąc o wbieganiu na murawę.

Czytam, że Piast sam zaczął się karać zamykając jedną z trybun za bramką do końca rundy (lub sezonu) jeszcze przed karą od Komisji Ligi - trochę mnie to śmieszy bo to guzik nie kara, trzeba było zatrudnić profesjonalą ochronę, zainwestować w większą liczbę ludzi i dokładnie przeszukać, do tego stadion zabezpieczyć a nie postawić jakiś drut, który tak szybko padł, że chyba zaskoczył samych kiboli. No i monitoring, gdzie on jest?
Kluby muszą postawić na bezpieczeńtwo i w to inwestować a nie robić pokazówki po tym jak mleko już się wylało.

Co do tego, że mecz nie został dokończony - dla mnie jedyna słuszna decyzja. Wątpliwe aby policja utrzymała bezpieczeństwo, dla tego bydła wystarczy chwila na przegrupowanie i pewnie znowu spróbowaliby się dostać do debili z Górnika a jakby to się nie udało to mogliby zaatakować ich piłkarzy - w miniony weekend podobna sytuacja była w drugiej lidze holenderskiej, gdzie tuż po meczu, gdy goście wygrali 4:0 i poszli podziękować swoim fanom za doping to bydło gospodarzy rzuciło się na piłkarzy.

Póki kary nie staną sie drakońskie i nieuniknione to nie można ryzykować zdrowia piłkarzy. Kluby i ich kibice muszą jasno wiedzieć jakie czekają ich kary, te kary muszą być "kosmiczne" tak aby wybić z głowy jakiekolwiek pomysły i do tego trzeba zmusić kluby do faktycznego inwestowania w ochronę a nie, że goście z zakazami wchodzą na mecz. Mocne kary tak dla wandali jak i klubu w mojej ocenie spowodują, że kibice sami trochę powstrzymają tych drugich od szkodzenia wwłasnemu klubowi.

Legionista

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 09:52 # przez barni87
typer : sprzeciw
meczu zostało jeszcze trochę więc wynik mógłby być inny.
nie ważne że trafiłbym z angulo :D

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 12:46 # przez lojer
Jeszcze Piast - Górnik

Walkower dla Piasta - ok, zrozumiałe.
Walkower dla Górnika - nie "tylko palenie flag", ale i próba wyrwania płotu i wejścia na boisko - ok.

Ciekawostką jest jak doszło do próby rozwalenia płotu przez debili mieniących się kibolami z Zabrza. Otóż pod ich sektor przybiegł z fakami przez nikogo nie niepokojony bałwan, pewnie z sektora Piasta. I nie był to ten sam, który jako awangarda przeskoczył barykadę, a reszta miszczów została w blokach.
Polecam film z zajścia - od. ok. 3:20
Super jest zwłaszcza reakcja ochrony, która ma gościa w rękach, ale po prostu go odpycha, a ten dalej z fakami gardłuje do zabrza. Wszystkiemu się przyglądają biernie policjanci (chłopaki ewidentnie czekają na rozkaz, a ten nie pada), obok których gościu ostatecznie spokojnie przechodzi.
Ochrona - profesorowie!

Czas generowania strony: 0.190 s.
Zasilane przez Forum Kunena