Liga Mielecka

Gramy w Fantasy Futbol

Ekstraklasa, Premier League, Champions League

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy)

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 13:41 # przez barni87
@Lojer :
ja się ochronie nie dziwię, ochrona nie ma takich praw jak policja, to co gość później dostał to z nawiązką haha
najlepsze jest że jak już przyjechała policja i zaczęła wyprowadzać chuliganów to obie ekipy śpiewały "zostaw kibica ej kur.. zostaw kibica" hahaha
możecie uwierzyć lub nie ale przed kolejką patrzyłem które kluby są zaprzyjaźnione a które mają kosę bo szukałem jakiś wałków, noi piast-górnik kosa między innymi dlatego nie dałem kądziora na kpt.

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 15:09 # przez slowik
1) Walkower dla Piasta: sprawa oczywista, nie ma co dyskutować. Klub jest odpowiedzialny za organizację meczu. Jak są rozróby, to klub gospodarz odpowiada.
2) Kara minus 3 pkt dla Górnika: słuszna decyzja. Górnik nie powinien korzystać na prowokacjach debili w jego szalikach. Zwróćcie uwagę, że palenie było w 80 min., przy stanie 1:0 dla gospodarczy. Debile w szalikach Górnika ewidentnie zrobili prowokację, bo widzieli, że na boisku drużynie idzie źle. Inna sprawa, że reakcja debili w szalikach Piasta przerosła chyba najśmielsze oczekiwania debili w szalikach Górnika.
3) Brakuje kary minus 3 pkt dla Piasta: Skoro Górnik oberwał za zachowanie debili w jego szalikach, to i Piast powinien oberwać extra za zachowanie swoich. Walkower jest za dziadowską organizację meczu. Za zachowanie kibiców powinna być dodatkowa kara, taka jak dla Zabrza. Brak tej kary rodzi podejrzenia o to, że Górnik dostał swoją karę po to, aby wyłączyć go z rywalizacji o mistrzostwo. I chyba na końcu o to w tym wszystkim chodzi. Kto zyskałby na minusowych pkt dla Piasta: takie tuzy polskiego futbolu jak Sandecja i Nieciecza. Minusowych pkt dla Piasta nie ma. A kto zyskał na minusowych pkt dla Górnika. Jaga, Legia i Lech. Minusowe punkty są. Przypadek?
4) Brakuje dymisji oficera policji, który dowodził akcją na stadionie. Reakcja policji był spóźniona i zbyt łagodna. A Konie i pies to już w ogóle była musztarda po obiedzie. Albo policja wchodzi od razu i robi porządek, albo niech się nie wygłupia. Wpuszczanie prewencji, koni i jeszcze psa, gdy w zasadzie było już po wszystkim, to śmiech na sali.
5) kary finansowe dla klubów: kary są ok, tylko w kwotach brakuje jednego zera. 8 dych dla Piasta i 4 dychy dla Górnika za taki burdel, to kolejny śmiech na sali.

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 16:31 # przez nowy

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 16:39 # przez barni87
tylko dla użytkowników konta premium ...
tylko pospisila widzę

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 17:12 # przez Legionista
@Barni: dokładnie tak! Tylko dla premium... ale bzdura :|

Legionista

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 19:00 # przez barni87
dodam że zmiany cen są dość istotne i mają wpływ na ostateczne miejsce w tabeli, nie lubię takiego wywyższania bo ktoś zapłacił ... to tak jakby dali że jak kubie konto vip hiper to dostanę transfer więcej na kolejkę

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 20:23 # przez nowy
Aj, nie wiedziałem, że tylko premium.

Co tydzień aktualizuję liczby z FE i EStats, tam są też kolumny cena i zmiana - za ostatnią kolejkę jeszcze nie mam.
Tu poprzednie: fantasyfutbol.pl/ekstraklasa/liczby-ekstraklasy-po-25-kolejce/

Ale kolega z redakcji bloga podrzucił swoje zestawienie

@Legionista: dlaczego bzdura?
To ma sens i jest poważne. To wartość dodana dla kont premium. W poprzedniej edycji w ogóle nie było takich informacji a sprawdzać można było tylko samemu albo posiłkować można się było tylko takimi freakami jak ja czy kolega wyżej, którzy to sprawdzali i publikowali.

@Barni: złe porównanie. Zmiana cen nie jest ukryta, tylko musisz pogrzebać na liście transferowej. Tu masz na tacy i to, jak pisałem - wartość dodana dla kont premium. To przecież lepsze wykorzystanie płatnych kont niż znane nam budżetowanie się czy, jak w zamierzchłych czasach - płacenie za transfery. Ale póki to komercyjne projekty a nie wizerunkowe jak FPL - tak będzie. I tak FE zrobiła to, do czego sam onegdaj dążyłem w WL a nikt dotąd nie wprowadził - wykorzystuje premium do czegoś ekstra czy ułatwień.

W premium są też statystyki transferów na bieżąco - widać TOP10 kupowanych, TOP10 sprzedawanych i TOP10 kapitanowanych. Obecnie widać to okno transferowe. O ile pierwsze dwa też można samemu wyciągnąć z listy transferowej, o tyle trzecie to już dana ukryta i tylko tu widoczna. Ale spokojnie, gdy masz TOP10 w ogóle a nie masz "zmian kapitana" to świeci się tam na TOPie Angulo (top3: Angulo, Niezgoda, Carlitos), co pokazuje ile jest już zombie-teamów ;)

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/06 21:52 # przez Legionista
@Nowy: niestety ale się z Tobą nie zgodzę ☺ dla mnie Fantasy to tylko gra-zabawa i nie zamierzam za to płacić. Dobrze nawiązałeś do FPL - właśnie tego oczekuję po polskiej wersji fantasy - promowania krajowej piłki i z nią związanej rozrywki a nie wydawania kasy na coś z czego i tak nic nie mam (kasy). Sam wiesz jak kończyły poprzednie projekty polskiej Fantasy i jak to dalej tak będzie wyglądać to i Fantasy podzieli ich los. Może się mylę (i oby tak było) ale tak mi to wygląda. Skoro FE wprowadza coś nowego, chce ulepszyć grę a przez to spowodować jeszcze większe zainteresowanie to niech to będzie dostępne dla wszystkich - to jeszcze zwiększy popularność. Mnie osobiście takie ulepszenia dostępne tylko dla kont premium raczej odpychają niż przyciągają.

Legionista

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/07 09:10 # przez grzes
co do typera, wynik z meczu w Gliwicach niech będzie utrzymany
@ Legionista - masz rację, wszelkie "bonusy" powinny być ogólnie dostępne

5. kolejka LME (26. Ekstraklasy) 2018/03/07 10:21 # przez barni87
@Legionista
za dużo czasu spędzamy razem bo znowu się zgadzamy :D
ale Nowy słusznie zauważył że FPL promuje ligę i zabawa kręci się wokół ligi. a u nas ktoś chce z tego zrobić niezły interes i pewnie mu wychodzi ...

Czas generowania strony: 0.171 s.
Zasilane przez Forum Kunena